• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından "Okul -Sanayici İş Birliği" konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Abdullah İbili, toplantı açılışında yaptığı konuşmada Gaziantep OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin kuruluş amacı, hedefleri, özellikleri, bölümleri ve faaliyetleri hakkında toplantıya katılan sanayicilere bilgiler verdi.

"Okul-Sanayici İş Birliği" toplantısında bir konuşma yapan Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Köken ise amaçlarının Gaziantep`te ara eleman ihtiyacını tespit etmek, işverenin talepleri ve meslek liselerinin sorunlarını konuşmak olduğunu söyledi.

Köken, "Gaziantep`te meslek liseleri çok şanslı. Türkiye`nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden birisi bu şehirde. Sanayisi gelişmiş bir ilde staj sorunu yaşanmayacağı gibi mezun olan öğrencilerin iş bulması da daha kolay olacaktır. İyi bir mesleki eğitim almış kalifiye eleman kentteki sanayiciler için vazgeçilmez bir insan gücü anlamına gelmektedir. Bizim sanayicilerimizden beklentilerimizden birisi daha fazla ve ihtiyaca yönelik bölüm açılması için bizlere taleplerde bulunmalarıdır. Ayrıca eğitim aşamasındaki öğrencilerimizi staj aşamalarında geri çevirmemeleri ve uygulamalı eğitimleri için son derece önemlidir. Bu hususta sanayicilerimizin desteğini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Temeline insanı almadığınız hiç bir işten başarı elde edemezsiniz" diyen Köken, son olarak şunları kaydetti:

"İş gücünü ve tasarrufu makinelerden ziyade insan gücünden kazanabilirsiniz. Sanayicimize kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla açtığımız OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nin ve öğrencilerinin daha verimli bir eğitime ulaşması için kentte bulunan sanayicilerin desteklerine ihtiyaçları olduğunu unutmamalarıdır." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)