• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...

KOSGEB Batman Müdürü Evren Arıkan, şubat ayında başlatılan faizsiz kredi destek programı kapsamında destek için bankalara başvuran 974 kobinin BağKur ve vergi borcundan dolayı yaşadıkları sıkıntıları ve protokole taraf bankaların kredi sürecindeki sorunlarını masaya yatırmak üzere ildeki 16 banka müdürüyle bir araya geldi.

Toplantıda 20 bin TL ile 50 bin arasında faizsiz krediye başvurma hakkı kazanan kobiler için faizsiz kredi sürecinin bankalarda ne şekilde işleyeceği, kobilerin sırasıyla takip edeceği adımlar, sistemde yaşanan sorunlar, 25 milyon TL kaynağın Batman'a kazandırılması için ne gibi kolaylıkların sağlanması gerektiği konuları görüşüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan KOSGEB Müdürü Evren Arıkan, "Sıcak paranın piyasalarda dönmediği bu ortamda KOSGEB başkanlığımızca başlatılan faizsiz kredinin kobilerimize cansuyu olacağı bilinciyle, banka müdürlerimizle bu desteğin kobiye ulaşması için nasıl bir yol izleneceği üzerine bir araya geldik. Toplantı sonucunda aldığımız ortak kararla; BağKur ve vergi borcu olan işletmelerin taksitlendirme yapmaları durumunda borçlarının bankalar tarafından sıfır kabul edilip herhangi bir kesinti yapılmadan kredinin tamamının işletmelere kullandırılacağı, taksitlendirme yapamayan kobilerden ise bankalarca en fazla KOSGEB'ten alınacak faiz kadar kesinti yapılabileceği, bunun üstünde bir kesinti yapılamayacağı konusunda mutabakata vardık. Ancak icralık olan ve takibe düşen işletmeler için bir çözüm yolu olamayacağı görüşüne vardık. Toplantıya katılım sağlayan banka müdürleri  sorunları ortak hareketle çözmenin ve ilk kez aynı çatı altında buluşmanın memnuniyetini dile getirdiler. Müdürlüğümüz adına toplantımıza icabet eden ve kobilere kolaylık sağlanmasında sağ duyulu davranan tüm banka müdürlerimize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi. (İLKHA)