• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
KDP`den referandum açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Midyat ilçesinde bir araya gelen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) il ve ilçe başkanları, 16 Nisan`da yapılacak referandum kararını açıkladı. Basın açıklaması KDP Birlik İnsiyatifi Sözcüsü Ahmet Acar okudu.

94 yıllık Cumhuriyet tarihinde vaseyetçi ve statükocu sistemin ürettiği kronikleşmiş sorunların çözüme kavuşturulması için 18 maddelik anayasa paketinin halkoyuna sunulmak üzere kabul edildiğin hatırlatan Acar, KDP olarak referandumda “Evet” oyu kullanacaklarını belirtti.

PKK`nin birçok Kürt şehrini haritadan silmek istercesine viran hale getirdiğini ifade eden Acar, “Hükümet etme şeklindeki değişikliği öngören anayasa değişiklik paketini 94 yıllık Cumhuriyet tarihinin ortaya çıkardığı kronikleşmiş sorunların çözüme kavuşması açısından kırılma noktası olarak görüyoruz. Referandum demokrasi ve demokratikleşmenin önündeki güç odaklarının, kaos ve iç savaş konseptinin sistemden temizlenmesi açısından yeni bir fırsat olarak görülmelidir. 7 Haziran seçimleri ile birlikte demokrasi dışı güçlerin, üst aklın kaos planlarını devreye sokarak iç savaş denemelerine şahitlik ettik. Hendek zulmünü Kürtlere reva gören PKK, birçok Kürt şehrini haritadan silmek istercesine viran hale getirdi. Binlerce Kürt evsiz kaldı, başka şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Kirli hendek siyaseti başarıya ulaşsaydı Kürt illeri Kobanileşecekti. PKK`nin hendek siyaseti ile gördüğümüz kaos ittifakının saldırıları Kürt halkının üstün cesareti ve dik duruşu ile hedefine ulaşmadı.” dedi.

PKK`nin çukur stratejisiyle hedefine ulaşamayan üst akıl kirli ittifakın parçası olan FETÖ`yü devreye soktuğunu belirten Acar, 15 Temmuz`da gerçekleştirilen darbe girişiminin milyonların tankların önünde cansiperane duruşu neticesinde bertaraf edildiğini anımsattı.

Acar, son olarak şunları kaydetti: “7 Haziran sonrası şiddet ve terörde sınır tanımayan kaos ve iç savaş konseptinin paydaşları PKK, DEAŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine bastonluk görevi yapan  HDP'nin red ve inkarcı geçmişi ile bilinen katliamcı Kemalist CHP'nin ve ulusalcıların ‘Hayır` cephesini oluşturduğuna şahitlik etmekteyiz. Yüksek sesle ve açık bir biçimde düşüncelerimizi aracılığınız ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz;  Terör, şiddet, kan ve gözyaşını, yıkıp yakmayı hak arama biçimi olarak görenler her kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin gayelerine ulaşamayacaktır. Tüm kaos konseptinin karşısında olduğumuzu bu vesile ile beyan ediyoruz. Bu vesileyle biz KDP Birlik İnsiyatifi olarak, terör ve şiddet olayları ile insanların canlarına ve mallarına kasteden kaos ve iç savaş ittifakının karşısında olduğumuzu bu nedenle ‘Başkanlık sistemini` öneren anayasa değişiklik paketine referandumda ‘Evet` oyu kullanarak destek vereceğimizi kamuoyu ile huzurunuzda paylaşıyoruz.” (Süleyman Tunç – İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir