• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Batman`da 450 Gramlık Mucizevi Doğum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman`da gerçekleşen prematüre doğum, doktorları ve duyanları sevindirecek türden.Doğum Şubat ayının 14`ünde gece saat 23.30 sularında Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde gerçekleşti.

 

Batman İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 38 yaşında ve 8`inci gebeliğini yaşayan F.T isimli hastanın müracaat etmesiyle birlikte, nöbetçi Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Fethi Karakaya tarafından yapılan muayene ve ultrasonografi incelemesi sonucuna göre; F.T isimli hastanın 22 haftalık gebe olduğu tespit edildiği ve erken doğum eyleminde olan hasta normal yolla doğumunu gerçekleştirdiği öğrenildi.

 

Gerçekleşen doğum sonrası Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Sibel Gürbüz tarafından yapılan muayene sonucuna göre prematüre bebeğin; 450 gr ağırlığında olduğu, doğar doğmaz ağladığı, nefes alışverişinin ve kalp atımlarının normal olduğu tespit edildi.

 

Bebeğin ilk değerlendirmeleri yapıldıktan sonra 6 aylık doğan bebeğin yoğun bakımda takip edilmesi gerekliliği ortaya çıktığı bunun üzerine Batman 112 aranarak bebek için uygun yoğun bakım şartları olan bir merkeze sevki istendi.

 

Diyarbakır Çocuk Hastanesinde uygun bir yer ayarlanarak 112 ambulansıyla sevki gerçekleştirildi.

 

Alınan bilgiye göre mucizevi bir şekilde 6 aylık doğan prematüre bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati fonksiyonlarını devam ettirdiği öğrenildi.

Masum Günaydın-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir