• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
İran Sonunda Nükleer Yakıt Üretti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran`ın Natanz`daki tesislerde ürettiği yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyumdan elde edilen nükleer yakıt, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad`ın da katıldığı törenle Tahran`daki Araştırma Reaktörüne yüklendi.
 
Devlet televizyonunun canlı verdiği törende Ahmedinejad, İran Atom Enerjisi Kurumu yetkililerinden nükleer enerji alanında elde edilen son başarılarla ilgili bilgi aldı.
 
Törene Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Feridun Abbasi, bombalı saldırılarda hayatını kaybeden nükleer konularda uzman dört İranlı bilim adamının aileleri ile Türkiye`nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım`ın da aralarında bulunduğu bazı ülkelerin büyükelçileri katıldı.
 
Ahmedinejad ayrıca, bazı hastalıkların tedavisinde kullanılacak ilaçların tanıtım törenine katıldı. İran`ın nükleer enerjide elde ettiği diğer başarıların da tanıtımının yapılması bekleniyor.
 
Tahran`daki Araştırma Reaktörüne yakıt temini için Türkiye ve Brezilya`nın girişimiyle önceki yıl imzalanan Tahran anlaşması ve taraflar arasında uzun süren müzakerelere rağmen sonuç alınamamıştı.
 
İran, takas ya da satın alma yoluyla Batıdan yakıt temin edilememesi üzerine kendi yakıtını üretme kararı almıştı.
 
AA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir