• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zemini su çeken hastane vatandaşı tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2011 yılında yapımına başlanılan ve 2013 yılında kesin kabulü verilen 50 yataklı Kozluk Devlet Hastanesinin zemin katının su dolması vatandaşların tepkisi çekiyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar, hastaneye gereken bakımın yapılmasını istedi.

Temeli normal şartlar dışında 2 kat aşağı indirildiğinden, bodrum perdelerinden ve temel tabanından su sızıntısı yapan hastanenin zemin katı özellikle yağışlı günlerde su ile doluyor.

Temelinde, alt duvarlarında ve kolonlarında çatlama, kabarma ve oynama meydana gelen hastanenin bodrum katının kullanılamaz halde olduğu, oluşan su kusmaları nedeniyle de aşırı nem aldığı görüldü.

Santrafişlerle, dalgıç tabir edilen aletlerle zemin kattaki suyun dışarıya tahliye edildiği görülürken, çevresinde drenaj kuyularının açılmasına ve döşenmesine rağmen kalıcı bir önlemin alınamadığı iddia edildi.

Zemin kata sızan suyun tam olarak nerden ve nasıl sızdığı öğrenilemezken, vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi.

Yetkililerin bu konuda herhangi bir girişimde bulunmadığını savunan ilçe sakinleri, duruma tepki göstererek, hastanenin temeli atılırken temelinde suyun bulunduğunun bilinmesine rağmen bir takım menfaatler için bazı yetkililerin bunu göz ardı ettiğini iddia ettiler.

Yağışlı günlerde zemin kattaki su oranı 2`ye katlanırken, yetkililerin bu duruma sessiz kalınmasına bir anlam veremediğini vurgulayan ilçe sakinleri, milyonlarca masraf yapılarak su üzerine inşa edilen hastanenin herhangi bir sıkıntıya yol açmadan, yıkılmadan boşaltılmasını ve ilçeye temeli sağlam bir yerde yeni bir hastanenin yapılması gerektiğini belirttiler.

Yetkililerin bu duruma acilen önlem almasını istediklerini belirten vatandaşlar, 6 yıldır faaliyette olan hastanenin ömrünün bu gidişle 10 yıl süreceğini ifade ettiler.

Hasta yakınlarından Mehmet Şirin Arı, "Bu hastane kurulduğundan beri zemin katta su birikiyor ve bu suyu kurutamıyorlar. Hastaneye trilyonlarca masraf ettiler. Çocuklarımızı buraya şifa niyetiyle buraya yatırıyoruz ancak çocuklarımız nemden ve kokudan iyileşemiyorlar. Hastanenin üst katı da damla akıyor ve çatlaklar var. Yetkililerden bu hastaneye ani müdahale etmelerini istiyoruz. Bu hastaneye o kadar yatırım yapıldı. Trilyonlarca masraf ettiler. Yetkililerden duyarlı olmasını istiyoruz." dedi.

Hastanede oluşan nem ve küfün hastalıklara sebebiyet verdiğini dile getiren Burhan Toprak, "Ben bir vatandaş olarak bu hastanenin altında su olduğunu biliyorum. Tüm halk da biliyor. Orda oluşan nem ve küf birçok hastalığa sebebiyet vermektedir. Ben buraya hasta olmaya değil iyileşmeye geldim. Yer olarak da hastane şehrin içinde olmaması gerekiyor. Bu bölge kirli su atığıdır. Yaz aylarında sivrisineklerden geçilmiyor. Hastane daha güzel, trafikten ve şehrin sesinden uzak bir yerde olsun istiyorum." ifadelerini kullandı.

2011 yılında Çarşı merkezinde bulunan Eski Devlet Hastanesi daha iyi hizmet vereceği düşünülerek Kozluk Üçyol`a taşınmıştı. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir