• DOLAR 32.37
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2325.477
  • ...
Abdülkadir Geylani Hazretleri diyor ki;
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdülkadir Geylani Hazretleri diyor ki;

Sana gelen nimet olduğu takdirde şükür yolunu tutman gerekir. Bu şükür ise üç şekilde olur: Dille, kalple ve bütün duygularla.

Dil İle Şükür: Bütün nimetlerin Allah`ın (cc) olduğunu itiraf etmek. Birçok vasıta ile sana iyilik yapılabilir. Bunları da Allah (cc) tarafından yaratılmış birer sebep bilmen gerek. Çünkü dış görünüşte her ne kadar bazı sebepler ve deliller varsa da bunların ötesinde ilahi kudreti sezmen gerek. Her şeyi yapan Allah`tır (cc); yaratan, veren, getiren O`dur. O (cc), şükredilmeye herkesten daha layıktır. Akıllı kimse, işin sonunu bilendir.

Kalp İle Olan Şükür: Bu bir itikat işidir. Buna inanmak lazımdır. Kopmaz bir manevi bağa sarılmak gerektir. O bağ şöyle gelişmelidir; bilmelisin: İçinde ve dışında durmanda veya yürümende ne gibi tad ve iyilik varsa hepsi Allah`tandır. Kalben bunları bildikten sonra dilin ona bir tercüman olmalıdır.

Duygularla Olan Şükür: Bu da bütün duyguları ibadetle kullanmakla olur. Şunu da ilave edelim ki Allah`ın (cc) emirleri dışında hiçbir sese kulak vermemek lazımdır. Bu durumda nefis, şeytan ve şahsi arzu uyulmaması gereken şeylerdir.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir