• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
DBP`li Savur Belediye Başkanı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`de yürütülen PKK soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden aralarında DBP`li Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen`in bulunduğu 4 kişi tutuklandı, 2 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturma kapsamında polis ve askerlerce Savur Belediyesi ile bazı adreslere 25 Şubat`ta operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen ile S.İ, H.Ö, M.Z.G, O.A. ve İ.Ö. gözaltına alınmıştı. Mardin Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlanan 7 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri altında öğle saatlerinde Mardin Adliyesine sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade veren şüphelilerden İ.Ö. ve H.Ö. serbest bırakılırken, diğerleri ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilen Savur Belediye Başkanı Mehmet Aydın Alökmen ile S.İ, M.Z.G ve O.A. “Terör örgütü üyesi olmak, terör örgütü PKK/KCK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak.” suçlamasıyla tutuklandı.

Tutuklanan zanlılar, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. (M. Salih Keskin – İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir