• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Zabıtadan hazır kıyma denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sakatat satışı yapan çarşıdaki esnafın hazır kıyma satışı yapmasının yasal olarak yasak olduğu belirtilerek esnaflara ikazda bulunuldu.

Bazı esnafların işyerlerinde bulunan kıyma makinelerinin de üç gün içinde kaldırılması istenirken, bundan sonra yapılacak denetimlerde cezai müeyyidenin uygulanacağı duyuruldu. İşyerleri sahiplerinin hijyenik kurallara uymadığı da tespit edilirken, satışı yapılan ürünlerin sağlık açısından uygunluğu da denetlendi.

Hazır kıyma satışının yasak olduğu tebliğ edilerek sakatat, deri, taşlık gibi organlardan hazır kıymada hazırlandığı, bunun yasal olmadığı, tüketicinin istediği eti kıyma olarak çektirmesi gerektiğine, vatandaşın da gördüğü eksiklikleri zabıtaya bildirmesinin istendiği belirtildi.

Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri denetimlerine sıkı bir şekilde devam ederken, bilhassa gelen ihbarlar üzerine de ani denetimlerin yapıldığı, halkın sağlığı açısından uygun olmayan ortamlarda satış yapan işyerlerinin de ayrıca ikaz edildiği ve uyarılara uymayanlara gereken cezaların uygulandığı açıklandı. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir