• DOLAR 32.501
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2488.128
  • ...
Türkiyeli diplomatlar iltica talebinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsviçre`nin saygın ve önemli gazetelerinden Tages Anzeiger`in manşetten verdiği habere göre, eski Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz hem kendisi, hem de ailesi için İsviçre`den iltica talebinde bulundu.

Federal hükümet (Bundesrat) Pazartesi günü bazı diplomatik pasaportlu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İsviçre`de iltica talebinde bulunduğunu doğrularken, daha fazla detay açıklamayacağını bildirdi. Federal hükümet "Birkaç münferit başvurudan ibarettir" yorumunu yaptı.

Tages Anzeiger Gazetesi isim vermeden bazı İsviçreli siyasilerin, İsviçre`nin Volkan Karagöz`e iltica hakkı vermesi durumunda, İsviçre ile Türkiye arasında hem siyasi hem ekonomik krize yol açabileceğinden duydukları endişeyi dile getirdi ve birçok başka Fetullah Gülen taraftarının da İsviçre`den iltica talebinde bulunabileceğini ima etti.

FETÖ`DEN AÇIĞA ALINMIŞTI
Bern Büyükelçiliği Büyükelçi Vekili Volkan Karagöz, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası Şubat ayında kendisinin FETÖ mensubu olduğu gerekçesi ile görevden alınış ve Ankara`ya çağrılmıştı. Ancak Volkan Karagöz Ankara`ya dönmeyip İsviçre`de ailecek iltica talebinde bulunmuş.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir