• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Bingöl`de 3 PKK`lı Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- Bingöl`de dün sabah saatlerinde 9 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonda PKK`nın sözde Erzurum eyalet üst düzey yöneticisi E.T. silah, mühimmat ve patlayıcı ile yakalandı. E.T`nin, 15 Şubat`ta eylem hazırlığında olduğu belirtilirken, yardım ve yataklık iddiasıyla 3 kişi daha gözaltına alındı.
 
Bingöl il Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü`ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Başsavcılığı izniyle 15 Şubat`ta Bingöl merkezde eylem yapmak üzere gelen PKK`nın sözde Erzurum eyalet üst düzey yöneticisi E.T` yi yakalamak için 9 ayrı adrese sabaha karşı eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda E.T, üzerinde bulunan patlayıcı, silah ve mühimmatla birlikte sağ olarak yakalandı. Ayrıca örgüt üyesine yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı.

Çok sayıda özel harekat timi, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda yakalanan E.T`nin PKK lideri Abdullah Öcalan`ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle 15 Şubat`ta Bingöl`ü kana bulamak için eylem hazırlığında olduğu belirtildi.
 
Ali Yıldırım-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir