• DOLAR 32.584
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2426.381
  • ...
Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu'nun iç ve batı kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, İzmir'in güneydoğu kesimlerinde, Manisa, Denizli, Burdur ve Isparta çevrelerinde kuvvetli, Antalya ve Aydın'da çok kuvvetli ve şiddetli, Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus ile birlikte Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenen sıcaklıkların, Ege ile Marmara'da 2 ile 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir ve Aydın çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm), Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) olması bekleniyor.

Akdeniz: Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Akdeniz'in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Burdur ve Isparta'da kuvvetli (21-50 mm), Antalya'da çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ve iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde yer yer sis ve pus ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don görülmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 25°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 17°C

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 4°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 16°C

Manisa: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 12°C

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 18°C

Zonguldak: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 18°C (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir