• DOLAR 32.554
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2425.598
  • ...
`Batman`da Kepenkler Kapattırıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Abdullah Öcalan`ın Kenya`da yakalanarak Türkiye`ye getirilişinin 13. yıl dönümünü bahane ederek bölgenin bir çok ilinde olduğu gibi Batman`da da kepenkler açtırılmadı.
 
Kürt Sözde Halkının Savunucuları
İLKHA`ye konuşan Batmanlı esnaflardan, Abdurrezzak Çelik ve Yunus Yanaç, Kepenk kapatmaya karşı olduklarını ifade ederek şöyle konuştular: "Esnaf mağdur oluyor. Yılda en az 5 defa kepenk kapatılınca milyarlarca zarar meydana gelir. Bu da fakir olan esnafları mağdur etmektedir. Sözde Kürt halkının savunucuları olanlar yine Kürt halkına bu zulümleri reva görmektedirler. Esnaflar olarak siyasetçi ve aydınlardan bu ve benzeri faaliyetlere derhal çözüm bulmalarını istiyoruz"
 
Bu Tür Eylemlerle Hiçbir Yere Varılmaz
Osman İpek adlı esnaf ise kepenk kapattırmanın hiç kimseye fayda vermeyeceğini kaydederek "Kepenk kapatma olaylarında hiçbir esnaf memnun değil. Bu eskilerden kalan bir zulümdür. Yirmi sene önce uygulanan bu zulüm halkımızın mağduriyetini arttırmaktadır. Bu tür eylemlerle hiçbir yere varılmaz. Kepenk kapatmanın hiç kimseye yararı olmayacağı gibi yine mazlum Kürt halkının zararınadır ve mazlum Kürt halkına yapılan bir zulümdür" şeklinde konuştu.
 
M.Sait Çelik, Halid Coşkun-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir