• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Bin 400 kişinin alınacağı işe 20 bin kişi başvurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çeşitli kamu kurumlarında çalıştırılacak bin 400 kişilik iş için yaklaşık 20 bin kişinin başvuru yaptığı belirtildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, noter marifetiyle basın huzurunda kura çekilip, ardından kura sonucunda sadece asillerin belirleneceğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürlüğünce geçen hafta Toplum Yararına Projelerin başvurularının tamamlandığını hatırlatan Eviz, "Yaklaşık yirmi bin kişi il ve ilçelerden başvurusunu yapıp kura sürecini beklemektedir. SGK, maaş, kayıt, ikamet vb. konularda başvuruların teknik incelenmesine devam edilmektedir. Noter marifetiyle basın huzurunda yüzde yüz kura çekilecek, kura sonucunda sadece asiller belirlenecektir. Yedekler de bilgisayar sistemiyle İŞKUR otomasyonunca ihtiyaç duyuldukça tespitleri yapılacaktır." dedi.

"Toplum karşısında kuralar çekilmeyecektir"

Kuraların şeffaf bir şekilde basın huzurunda çekileceğini aktaran Eviz, "Bu itibarla İŞKUR TYP projelerine başvuran tüm vatandaşlarımız rahat olsun, dolandırıcılara itibar etmesin. Çünkü noter marifetiyle hukuk, adalet ve eşitlik ilkelerine riayet edilerek kuralar çekilecek ve şeffaf bir şekilde basın huzurunda yapılacaktır. Güvenlik tedbirleri nedeniyle toplum karşısında kuralar çekilmeyecektir. Basın huzurunda çekilecektir. Kura için alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir