• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Duman Grubu`nun konserine iptal talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Van Gençlik Kolları, Duman Grubu'nun bu ay içerisinde vermeyi planladığı konserin iptali edilmesi talebinde bulundu.

Aralarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din-Bir-Der temsilcilerinin de bulunduğu grup, Saadet Partisi il binasında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Van Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Keskin, Duman Grubu'nun İslam'a ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret ettiğinin belirterek, "Duman Grubu'nun, İhlas Suresi'nin 3'üncü ayetinde değişiklikler yapıp şarkısına uyarladığı ve manevi değerlerimize ağır ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir. Peygamber Efendimizin (sav) hadis-i şeriflerinde 'Nefsim elinde olana yemin ederim, o Kuran'ın üçte birine muadildir' buyurduğu, Allah'u Teâlâ'nın tek olduğuna, doğurmayan, doğurulmamış olduğuna vurgu yapılan bu surenin şarkıya uyarlanamayacağını, bunları yapan bir grubun da Van'ımızda konser veremeyeceğini belirtmek istiyoruz." dedi.

"Duman'sız Van istiyoruz"

Yetkililerden yapılacak olan konserin iptali isteyen Keskin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  "Konserin Cuma gününe kadar iptal edilmesini, edilmediği takdirde Türkiye'mizin Serhat şehri Van'ımızda ve konserin yapılacağı alanda protestoların yapılacağını Duman Grubu'nun bu konserine Van'ın inançlı evlatları olarak izin vermeyeceğimizi kamuoyuna bildiririz." şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir