• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
"Kadın kâr marjını arttırıcı bir reklam aracı olarak görülüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle basın açıklaması yaptı. Bursa Osmangazi Metro İstasyon girişinde yapılan açıklamayı İl Başkan Yardımcısı Ayşe Benlioğlu okudu.

Kadının Batılı ülkeler tarafından meta haline dönüştürüldüğünü söyleyen Benlioğlu, "Şiddet üreten Batı zihniyeti, kadınlar için sözde anma günü düzenlerken, perde arkasında kadın, Batılı ülkeler tarafından bir meta haline dönüştürülüyor, modern köleliğe sürükleniyor, şiddete, tacize ve ölümlere maruz bırakılıyor. Tarih boyunca kadına değer vermemiş, yük olarak görmüş, köle olarak kabul etmiş, insan olup olmadığını yıllarca tartışmış Batı medeniyetinin, kadına yönelik yapmış olduğu bu kutlamalar Batı'nın ikiyüzlülüğünü ortaya koymaktadır." dedi.

Yaklaşık bir milyar kadının sürekli şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Benlioğlu, "Uluslararası Af Örgütü`nün raporunda, kadına yönelik şiddetin dehşet verici oranda arttığı ifade edilirken, her üç kadından biri olmak üzere, yaklaşık bir milyar kadın, sürekli şiddete maruz kalmaktadır. Kadın, şiddetle evde, sokakta, savaşta yani her ortamda,  karşı karşıya gelmektedir. Dün Irak'ta Ebu Gureyp`te, bugün Kuzey Afrika'da, Myammar'da, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Ortadoğu`da, Filistin'de, sınırımızın hemen yanı başında, savaş içindeki kadınların uğradığı şiddet, işkence, tecavüzler göz ardı edilmektedir." ifadelerini kullandı.

Benlioğlu, "Bizim medeniyetimiz dışında kadına değer verdiğini iddia eden bütün sistemler, ona sadece bir vitrin malzemesi olarak kıymet vermekte, arka plânda ise kadını ekonomik bir meta olarak kullanmaktadır. Gücün üstün tutulduğu sistemlerde şiddetin kurbanları yalnızca kadınlar değildir. Zayıf ve güçsüz olan herkes potansiyel şiddet kurbanıdır. Temenniler hep yapılır, tespitler gündeme getirilir fakat çok geçmeden her şey unutulur ve sorunlar bir yıl sonra tekrar dillendirilmek için rafa kaldırılır. Maalesef kadın, günümüz hayatının hemen hemen tüm sektörlerinde tüketime yöneltici, kâr marjını arttırıcı bir reklam aracı olarak görülmekte ve bu uğurda manevi hiçbir değer yargısı önemsenmeden harcanmaktadır." diye ifade etti.

"Bizim medeniyetimiz şefkat medeniyetidir." diyen Benlioğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Ağaçların, hayvanların, anne rahminde daha dünyaya gelmemiş bebeklerin, beli bükülmüş ihtiyarların, ak saçlıların, kadınların hukukuna riayet edilir. Medeniyetimizin temelinde şiddetin izine asla rastlanmaz. Kadın ötekileştirilmez. Saygının zirvesinde olmakla taçlandırılır. Bizler, cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan, kendisine yapılmasını istemediğini bir başkasına da yapmamayı tavsiye eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Kadınlar Allah`ın emanetidir. Toplumsal seferberlik ile ahlaklı insan olmanın, erdemli olmanın, insana, canlıya hatta eşyaya saygılı olmanın gereği anlatılmalıdır."

Basın açıklamasının ardından ‘kadın` konulu resim sergisi düzenlendi. (Mustafa Bikeç-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir