• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları.
 
Vanolay gazetesi Bakanların Van Ziyareti
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün deprem bölgesi Van`a gelen Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar ile Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın Van ziyaretleri devam ediyor.
 
Van`da elektrik Çilesi Devam Ediyor
Van`da meydana gelen depremlerin ardından bir türlü bitmeyen elektrik kesintileri ve trafo patlamaları depremzede vatandaşları mağdur etmeye devam ederken TEİAŞ yetkilileri ise elektriğe fazla yüklenilmesinden şikâyetçi.
 
Depremzedelerin Borçlarına Bir Erteleme Daha
VATSO`yu ziyaret eden Van`daki İş Bankası yetkilileri, bankalarının deprem öncesi kullandırdığı kredi kartları dahil olmak üzere tüm kredileri şubat ayından itibaren Haziran ayına kadar faizsiz erteleme kararı aldığını açıkladı.
 
Vansesi Gazetesi: Eller Van`da Eğitim İçin Birleşiyor
23 Ekim 2011`de Van ve Erciş`te meydana gelen depremden bu yana acil yardımlarla birlikte kalıcı projeleri de birer birer hayata geçiren Kimse Yok mu, eğitimleri sekteye uğrayan Vanlı öğrenciler için "Tut Elinden" kampanyasını başlattı.
 
Van, Kültür Çınarını Kaybetti
Van`ın köklü ailelerinden eğitimci, halk bilimci Van sevdalısı Fevzi Levendoğlu (85), tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde vefat etti.
 
Havadis Gazetesi Bakanlar Deprem Bölgesinde
Başbakan Yardımcısı Atalay ile Çevre ve şehircilik bakanı Bayraktar deprem bölgesi Van`a geldi.
 
Van`da Yeni Okullar Yapılacak
Van İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, depremde hasar gören okulların yıkılacağı ve aynı yerde yeni okulların yapılacağını belirterek, "Yeni okulların hepsi depreme uygun projelerle yapılacak" dedi.
 
Şehrivan Gazetesi: Bin 300 Çocuk Sokakta Çalışıyor!
Türkiye çapında ve Van`da yapılan tüm çalışma ve projelere rağmen sokaklarda çalışan sokak çocuklarının sayısı gün geçtikçe artıyor. Kimi zaman sigara satan, tartıcılık yapan, mendil satan çocukların kimi zaman da dilencilik yapıyor.
 
Murat Dalgın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir