• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Bilişim suçlarına yönelik operasyon: 8 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında eski bir banka çalışanının da bulunduğu organize suç örgütü üyelerinin, yaklaşık 1 milyon kişiye ait kredi kartı, banka hesabı ve kimlik bilgilerini ele geçirerek dolandırıcılık yaptığını tespit etti.

Uzman polislerin yaptığı araştırmada, suç örgütü üyelerinin özel bir yazılım kullanarak vatandaşları cep telefonundan aradıkları, banka tarafından arandıklarını sanan kişilerin şifre ve bilgilerini paylaştıkları, şüphelilerin de bu bilgileri kullanarak vatandaşların hesaplarındaki paraları farklı hesaplara transfer ettiği belirlendi.

Polis ekiplerinin geçen hafta düzenlediği operasyonda, aralarında organize suç örgütü lideri olduğu öne sürülen H.İ.M. ile eski banka çalışanı C.K'nın da yer aldığı 22 kişi gözaltına alındı.

Bilgilerini ele geçirdikleri vatandaşların hesaplarından yaklaşık 2 milyon lira haksız kazanç sağladığı öne sürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Şüphelilerden 8'i, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir