• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
"Peygamber Efendimiz kadınlarımızı yüceltmiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Batman İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Program Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Bahar Mermertaş'ın yaptığı konuşmanın ardından Merkezin tanıtım video slayt gösterisiyle devam etti.

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, toplumun temel direğinin aile olduğunu ve aile denilince ilk akla gelenin kadın ve anne olduğunu belirtti.

Deniz, "Kadın; annedir, eştir, haladır, teyzedir, kızımızdır, şefkattir, merhamettir, zarafettir, güzelliktir, sevgidir ve daha sayamayacağımız kadar güzelliktir. Kadınlarımızı bir kenara ayırdığımız zaman, hayat boştur. Hayat anlamsızdır." dedi.

Hz. Muhammed'in, cahiliye döneminde kız çocukları diri diri toprağa gömülmekten kurtardığını vurgulayan Deniz, "Peygamber Efendimiz (sav) 'Cennet annelerin ayakları altında' diyerek kadınlarımızı yüceltmiştir. Onun için kadına yapılan şiddet, yanlışlık ve hakaret bir topluma ve insanlığa yapılmıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir." ifadesini kullandı.

Deniz, "Rabbim hiç birimizi anne şefkatinden mahrum bırakmasın. Hepimiz biliyoruz bölgede 30 yıllık bir hain bölücü terör örgütü maalesef birçok annenin yüreğine ateş düşürdü. 13-14 yaşındaki çocukları kandırarak dağa yerleştirdi. Onların ölülerine birileri siyaset yapmaya çalışıyor. Bunu lanetliyoruz. Buna asla ve asla biz fırsat vermeyeceğiz. Hiç bir annenin yüreğinin sızlamasına fırsat vermeyeceğiz."

Programın sonunda "Batman'ın fedakâr kadınları" olarak seçilen 4 kadına çiçek takdimi yapıldı. (M. Sait Çelik - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir