• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Karacadağ şehitleri kabirleri başında anılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK`lilerin 1994 yılında Karacadağ`a bağlı Yıllarca (Gogwerî) köyü yoluna döşediği mayın patlaması sonucu şehid olan 11 köylü, 12 Mart Pazar günü kabirleri başında düzenlenecek bir anma merasimi ile yâd edilecek.

Anma etkinliğini düzenleyecek olan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, PKK zulmüne, baskılarına boyun eğmedikleri için mayınlı pusu kurularak aralarında çocukların da olduğu 11 kişinin vahşice katledildiğini söyledi.

Çelik, “PKK tarafından bu bölge insanına çok acı olaylar yaşatıldı. Bölge halkından kendilerine tabi olmayan, kendi inançlarına ve sapık ideolojilerine inanmayan dindar bölge halkını vahşice katlettiler. Bu olaylardan bir tanesi de 10 Mart 1994 yılında Karacadağ`a bağlı Gogwerî köyünde bir Kadir Gecesi sabahında bayram hazırlığını yapmak için şehre giden köy otobüsünü mayınlarla patlattılar. Bu elem verici hadisede 11 Müslüman şehit ve 40'a yakın da yaralı oldu. Şehit olanlar içinde çocuklarda vardı.” dedi.

90'lı yıllarda bölgede PKK'nin şiddetli baskıları olduğunu, halkın ise bu baskılara direndiğini hatırlatan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: “Müslümanlar bu din uğruna Hz. Âdem`den günümüze kadar seve seve canlarını feda etmişler, bundan sonra da inşallah feda etmeye hazırdırlar. Bizim üzerinde durmak istediğimiz konu geçmişte ehli küfrün, Müslümanlara yaşattığı bu acı hadiseleri acı olayları unutmamak, sürekli hatırda canlı tutmak ve geleceğimize yön vermesi için nesillerimize bunu aktarmaktır. 90`lı yıllarda PKK denen örgüt Karacadağ`daki Müslümanlara çok şiddetli baskılar uyguladı. Müslümanların direnmesi sonucu o bölgede barınamadılar. Hepimiz biliyoruz ki şehitler kendi kanlarıyla aziz İslam dininin yücelmesine yayılmasına sebep olmuş insanlardır. Onların mübarek kanları sayesinde uyuyan insanlar ve nesiller uyanışa geçmiştir. Allah`ın ne emrettiğini onların aziz kanlarıyla anlamış ve idrak etmişlerdir.”

Şehitlerin hatırasını canlı tutulması için Karacadağ Yıllarca (Gogwerî) köyünde 12 Mart Pazar günü saat 12.00`de şehitleri anma etkinliği düzenleyeceklerini belirten Çelik, tüm halkı bu programa beklediklerini söyledi.

Gogwerî köyü yoluna döşenen mayın infilak etmesi sonucu; İbrahim Dağtekin, Mele Hıdır Akyol, Bedri Soysal, Muhammed Halil Gölçer, Muhammed Emin Gölçer, Tacettin Parlak, Halil Demir, Kutbettin Ayhan, Muhammed Ayhan, Hacı Ramazan Yeşil, Ramazan Gölçe şehid olmuştu. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir