• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
"Gelişim ve teknolojiye uyum sağlarsak ilerleme kaydedebiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman-Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Bölge Odası'nın (SMMMO) "Muhasebe Haftası" dolayısıyla düzenlediği programa katıldı.

Batman-Siirt SMMM Bölge Odası'nın konferans salonunda gerçekleştirilen programa Vali Deniz'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Baro Başkanı Abdulhamit Çakan, kamu kurumlarının yöneticileri, odaların temsilcileri ve muhasebeciler katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Deniz, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında birçok yatırımcının ilde yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu söyledi.

Bu projelerin uygulanmasıyla kentteki işsizlik sorununun büyük ölçüde giderilmiş olacağını belirten Deniz, ekonomik veriler ile kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının önemli olduğu ifade etti.

Bu konuda sivil toplum örgütleri ve meslek kuruluşlarına büyük görevler düştüğünü dile getiren Deniz, "Hızla değişim ve dönüşümün yaşandığı bir çağdayız. Bu çağda değişim ve dönüşüme uyum sağlayan firmaların ayakta kaldığı, diğerlerinin ise yok olup gittiğini görüyoruz. Ülke olarak gelişim ve teknolojiye uyum sağlar ve kurumsallaşırsak büyük ilerlemeler kaydedebiliriz." dedi.

Konuşmanın ardından mali müşavirlik ruhsatı almaya hak kazanan muhasebecilere ruhsat ve KOSGEB, SMMMO iş birliğiyle düzenlenen girişimcilik sertifikasının verilmesiyle program sona erdi. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir