• DOLAR 32.572
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2426.718
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 15 Şubat Çarşamba 2012 Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
Batman Basın.Com; `Yazar Hüda Kaya 28 Şubat Sürecini Anlattı`
Batman`a gelen 28 Şubat süreci ve başörtüsü özgürlük mücadelesinin yakın şahitlerinden, Gazeteci-Yazar ve Aktivist Hüda Kaya, 28 Şubatta yaşadıklarını anlattı.
 
`Elektrik Akımına Kapılan İşçi Ağır Yaralandı`
Batman Raman Petrol sahası çevresine elektrik enerjisini yenileme çalışmalarında TPAO Müteahhit Elemanı elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.

Batman Postası; `İlk Umreciler Yola Çıkıyor`
Diyanet İşleri Başkanlığının Umre Organizasyonunda bu yıl ilimizden ilk turda umreye gidecek olan vatandaşlarımızın Umre yolculuğu öncesi son bilgilendirme semineri Müftülüğümüz konferans salonunda İl Müftümüz Hasan Çağlar tarafından verildi.
 
`Batman Konum İtibariyle Yaşanabilir Bir Şehir`
Batman`a yeni atanan 91 öğretmenin uyum semineri devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda yapılan eğitimde Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli ve Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ile birlikte seminerde eğitim gören öğretmenlerle bir araya geldi.
 
Batman Pusula Gazetesi; `19 Bilgisayar Çalan 4 Kişi Yakalandı`
Cumartesi günü bir okula giren ve okulun 19 bilgisayarını çalıp kayıplara karışan 4 kişi polis tarafından çaldıkları bilgisayarlarla yakalandılar.
 
`Çiftçilere Agrobest İlacı Tanıtıldı`
Batman, ilçe ve köylerinden gelen 80`in üzerinde çiftçiye yönelik bitki hastalıkları hakkında bilgilendirme semineri verildi.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `43 Kişiye Kaçak Elektrik İşlemi Yapıldı`
Batman`da kaçak elektrik kullanımına yönelik yapılan çalışmalarda Kültür Mahallesi`nde 3 ayrı apartmanda 43 kişinin kaçak elektrik kullandıkları tespit edildi.
 
`Aydınlatma Direkleri Ne Zaman Kurulacak?`
Batman`ın Gültepe ve Çamlıtepe Mahalleleri arasında bulunan sokaktan, her gün yüzlerce öğrencinin karanlık sokaklardan korkarak okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtildi.
 
Batman Barış Gazetesi; `Ölümcül Tehlike!`
Merkez Petrol Mahallesi 131. Sokakta bulunan virane bir yapı oldukça tehlike saçıyor. Kolonların üzerinde kalan inşaat, her an çökme tehlikesi yaşarken, çocukların oyun parkına dönüşmüş durumda. Geceleri tiner ve esrar içenlerin mekânı haline gelen bu metruk bina, gündüz çocukların oyun alanı olarak kullanılıyor.
 
`Batman`dan Van`a Sevgi Köprüsü`
Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisler, öğretmenler ve öğrenciler `Sarsılan Yüreğimiz İçin Haydi Uzat Elini Batman` sloganı ile depremzedeler için başlattığı yardım kampanyası kapsamında konser verdi.
 
Batman Gazetesi; `Hüda Kaya 28 Şubat Sürecini Anlattı`
Batman`a gelen 28 Şubat süreci ve başörtüsü özgürlük mücadelesinin yakın şahitlerinden, Gazeteci-Yazar ve Aktivist Hüda Kaya, 28 Şubatta yaşadıklarını anlattı.
 
`Üniversite`den Seminer`
Batman Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından 16-17 Şubat 2012 tarihleri arasında "Protokol Yönetimi" Semineri verilecek. Düzenlenecek seminere İl Protokolü de davet edildi.
 
Batman Medya Gazetesi; `İlk Kez Kayak Yaptılar`
Bir proje kapsamında Batman`ın Kozluk İlçesinden Kars-Sarıkamış`a giden 25 öğrenci, ilk kez kayak yapmanın heyecanını yaşadı.

Batman Doğuş Gazetesi; `Elektrik Akımına Kapılan İşçi Ağır Yaralandı`
Batman Raman Petrol sahası çevresine elektrik enerjisini yenileme çalışmalarında TPAO Müteahhit Elemanı elektrik akımına kapılarak ağır yaralandı.
 
Batman Umut Gazetesi; `Şoförlere Nezaket Eğitimi`
Batman`da bir çok vatandaşın şikayeti üzerine harekete geçen Batman Minibüs ve Otobüsçüler Odası Batman şehir içi minibüs taşımacılığı yapan bin 250 şoför üyesine nezaket kuralları çerçevesinde eğitim semineri verilecek.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Batman Yaşanılabilir Bir Şehir`
Batman`a yeni atanan öğretmenlere verilen uyum seminerinde konuşan Vali Ahmet Turhan, Batman`ın yaşanılabilir bir şehir olduğunu anlatarak, geçmişteki olumsuzlukları dikkate almamalarını tavsiye etti.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Yama Yolları!`
Batman`ın içinden geçen ve son yağışlarla birlikte köstebek yuvasına dönüşen yollara yama yapan Karayolları, 60 kişilik ekiple Batman-Silvan eski yolu ve Batman-Diyarbakır çevre yolu güzergahında çalışmalara start verdi.

Batman GAP Gazetesi; `Arsa Yatırımcıları Bekliyor`
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Batman Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü`nün yürüttüğü çalışma ile tahsise hazır hale getirilen hazine taşınmazlarının kullanım hakkının 49 yıl süreyle yatırımcılara tesis edileceği bildirildi.
 
Halid Coşkun-İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir