• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
İHD Başkanına silahlı saldırıya tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz cuma günü çalışma ofisinin otoparkında silahlı saldırıya uğrayan İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Mehmet Bağatır için İHD tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, "3 Mart 2017 tarihinde akşam saatlerinde çalışma ofisinin bulunduğu iş merkezinin otoparkında silahlı saldırıya uğrayan şube başkanımız Mehmet Bağatır`a yönelik saldırıyı kabul edilemez buluyoruz. Bu saldırı yaşam hakkına yönelik bir saldırıdır. Konu olan olay hakkında şube başkanımız Mehmet Bağatır`ın aracına otoparka indiği sırada yaşanan tartışma yüzünden bir el ateş edilmiştir. Olayın kasten ve öldürmeye teşebbüs dâhilinde olduğunu düşünüyoruz. Bizler insan hakları savunucuları olarak sivil insanların bize yönelik silahlı saldırıda bulunacağına ihtimal vermiyor ve adalet mercileri önünde bu işin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz." denildi.

Saldırının siyasi bir yönün olmadığının belirtildiği açıklamanın devamında, "Olayın siyasi bir boyutu yoktur ancak yaşam hakkına yönelik yapılan bu saldırıda sorumlulara ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmelidir. Olay aydınlatılarak sorumlular yargı önüne çıkarılmalıdır. İnsan hakları savunucuları olarak, temel hak ve özgürlüklere özelliklede yaşam hakkına verdiğimiz değer ve önemin gereği olarak, yaşanan her ihlalin özellikle de yaşam hakkı ihlallerinin karşısında duracağımızı bir kez daha belirtmek isteriz. Olayın takipçisi olacağız. İnsan hakları savunucuları olarak yaşam hakkını herkes için, her yerde ve her koşulda savunmaya devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir