• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2514.727
  • ...
Doğal afetlerde hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğal afetlerde hayatını kaybedenler için Batman Kudret Camiinde İl AFAD Müdürlüğü ve İl Müftülüğü tarafından Kürtçe, Türkçe ve Arapça olmak üzere üç dilde mevlit okutuldu.

Mevlit programına; Batman AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş, AFAD çalışanları, İl Müftülüğü mevlithanları ve cami cemaati katıldı.

Kılınan ikindi namazı ardından Kur`an-ı Kerim tilaveti başlayan program Kürtçe, Türkçe ve Arapça mevlit okutularak devam etti. Kasideler seslendirildi. AFAD tarafından dağıtılan ikramların ardından mevlit programı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Ateş'in yaptıkları dualar ile sona erdi. 

Dualarında Ateş, afetlerde hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yakınlarına da sabırlar diledi.

Yapılan programın ardından konuyla ilgili olarak bilgi veren AFAD İl Müdürü Feyzi Bakır, "28 Şubat Sivil Savunma Günü ile 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında etkinlikler düzenledik. Bugün de etkinliğimizin son günü şehitlerimiz için, depremlerde ve doğal afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için mevlidi şerif okuttuk. Bu konuda bize destek veren başta Batman Valimiz olmak üzere, il müftülüğümüze ve çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah depremler vermesin. Etkinliklerimiz bununla sınırlı kalmayıp devam edecek inşallah." dedi. (M. Sait Çelik – İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir