• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Diyarbakır`da 4 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Kulp, Lice, Hani ilçelerinde PKK'ye ve uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlara yönelik operasyonda, üst düzey olduğu belirtilen 4 PKK`li öldürüldü.

Operasyonda ayrıca, bir adet kaleşnikov piyade tüfeği, 11 adet kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 120 adet kaleşnikov piyade tüfeği mühimmatı, 7 adet el bombası, bir adet glock marka tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 10 adet tabanca mühimmatı, 3 adet sırt çantası, 2 takım kar elbisesi, 3 adet silah temizleme yağı, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, “Lice ilçesi, Güldiken köyü Eskiköy mezrası mülki sınırları içerisinde temas araması faaliyeti esnasında tespit edilen 4 kişilik dinamik BTÖ mensubu Hava Kuvvetleri unsurlarınca ateş altına alınmış, bölgede temas araması icra etmek maksadıyla 2 J.Komd.Timi hava hücum harekatıyla hedef bölgesine sevk edilmesi sonucunda girilen silahlı çatışma sonrasında (4) terörist silah ve teçhizatı ile birlikte etkisiz hale getirilmiş. Bir adet kaleşnikov piyade tüfeği, 11 adet kaleşnikov piyade tüfeği şarjörü, 120 adet kaleşnikov piyade tüfeği mühimmatı, 7 adet el bombası, bir adet glock marka tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 10 adet tabanca mühimmatı, 3 adet sırt çantası, 2 takım kar elbisesi, 3 adet silah temizleme yağı, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Yapılan ön incelemede cesetlerden birinin 22 ayrı suçtan aranma kaydı 7 adet Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma, 8 adet silahlı terör örgütünü üye olma, 1 adet Kamu malına zarar verme, 2 adet adam öldürme, 4 adet kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma]  bulunan ve kriminal inceleme raporlarına göre Diyarbakır ilinde 7 ayrı mayın/EYP patlatması olayının faili olan BTÖ mensubu Erhan-Siser (K) Edip YETÜT`e ait olduğu değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir