• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Belediye teknik kadrosuyla toplantı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcıları Salih Allahverdi ve Fazıl Tamer`in de katıldığı toplanda, yapılacak yeni hizmetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda teknik heyete hitaben konuşan Genel Sekreter Yalçın, "Bizler burada Van için akitleştik, anlaştık. Gönülden bir çalışma seferberliği başlatmak için bir söz veriyoruz. Tek çabamız proje üretmek ve uygulamaktır. Boşa geçirecek bir zamanımız yok artık" dedi.

Belediyenin kurumsal bir kimliğe kavuşturulması gerektiğini belirten Yalçın, "Yaklaşık 5 bin kişi bu kurumda çalışıyoruz. Halkımız için ne üretiyoruz, nasıl çalışıyoruz bunun muhasebesini yapmak gerekiyor, bundan sonra teknik kadronun çalışma analizlerini sunmasını istiyorum. Herkes yaptığının hesabını verecek. Kimin ne yaptığı ne kadar faydalı olduğunu göreceğiz. Pasif olmayacak, koşturacağız, cesur olacağız, emin adımlar atacağız ve vatandaşı kimsin, necisin diye ayırmayacağız. Onlara karşı güler yüzlü ve samimi olacağız. Biz hizmet ehliyiz ayrım yapmadan hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yalçın konuşmasında belediyenin hantal yapısından kurtulması gerektiğine dikkat çekerek, “Derdimiz halk olmalı, bütün çabamız Van için ne yapabilirim kaygısı olmalıdır. Sıkıntılı dönemden geçiyoruz. İsraftan, lüksten kesinlikle kaçınmalıyız. İsrafa hakkımız yok. Çok adamla çok iş yapılmaz. Ancak girişimci olursak, aktif, çalışkan ve dürüst olursak başarabiliriz. Vatandaşa nasıl hizmet edebilirim diye hizmet yarışına girmeliyiz. Sizlerle bugün Van için akitleştik, sözleştik. Herkesten ahdine sahip çıkmasını bekliyorum" ifadesini kullandı.

“Kimseye iş için söz vermeyin, kimseye boşuna umut vermeyin.” diyerek belediyeye eleman alımının olmayacağını vurgulayan Yalçın, “23 bin iş başvurusu yapılmış, ancak zaten mevcut kadroda fazlalığımız var. Kimsenin belediyenin elaman alacağı duygusuna kapılmasına izin vermeyin. Biz hizmet için yolumuza devam edeceğiz. Sizlerden Van için uygulanırlığı olan ayağı sağlam yere basan proje geliştirmenizi istiyorum. Bu konuda sürekli bana ulaşabilirsiniz. Birlikte başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

Yalçın, Belediye birimleriyle yapılan istişare toplantılarına devam edileceğini ve yeni çalışma sezonuna projelerin uygulamaya alınmasıyla damga vuracaklarını da sözlerine ekledi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir