• DOLAR 32.517
  • EURO 34.532
  • ALTIN 2492.858
  • ...
"Kardeşimi yeğenimi işe alayım seninkini ötekileştireyim olamaz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentteki basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen MÜSİAD Van Şubesi Başkanı Abdullah Aras, İŞKUR aracılığıyla gerçekleşen istihdamlar hakkında yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Van’ın genel sorun ve sıkıntılarından da bahseden AK Parti eski il başkanı, MÜSİAD Van Şubesi yeni Başkanı Abdullah Aras, 2011 yılında kentte meydana gelen 2 büyük depremin izlerinin hâlâ tamamıyla silinmediğini dile getirerek, “Çok güzel binalar yapıldı, altyapılar yapıldı ama eksikliklerin tümü bitirilmedi. İnsanlar Van’da bir deprem yaşanmış izlenimiyle olaylara bakmıyor.” dedi.  

Son günlerde gündemde olan İŞKUR üzerinde referansla işe alınmalar hakkında da konuşan Aras, “İŞKUR bu memlekete yapılmış olan en büyük hakarettir. Benim halkım gidip siyasilerin kapısının önünde acaba işe alınacak mıyım, alınmayacak mıyım diye saatlerce bekleyecek. Bunun referansı kimdir, kim değildir şeklinde bekleyecek. Doğrudur, benim zamanımda da bu yapıldı ama benim zamanımda yapıldı diye bunun doğru olduğunu söyleyemem, yanlıştır. Hepimiz beraber bu memlekette yaşamak zorundayız. Kardeşimi, yeğenimi alayım, seninkini ötekileştireyim böyle bir şey olamaz. İslam’da da insanlıkta da bir sistem var.” diye belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstihdam Seferberliği” kapsamında MUSİAD olarak 100 kişiyi işe alacaklarını açıklayan Aras, “Sayın Cumhurbaşkanımızın son zamanlarda başlatmış olduğu ‘İşsizlik Seferberliği’ Van’ımızda da yapılmış olan bir toplantıda STK’larımızın, işadamlarımızın, işletmecilerimizin büyük bir teveccühü olduğunu ve 6 bine yakın bir istihdam alanı gerçekleştirdiklerine dair taahhütte bulundular. Bizler de MUSİAD camiası olarak 100 kişiyi işe alacağız. Bu bizim hedefimizdir, temenni ederiz inşallah bu hedefimizin üstünde bir hedefi gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kapıköy-Razi Sınır Kapısı’nın uluslararası kara taşımacılığı kapsamına alınmasının heyecan verici olduğunu söyleyen Aras, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Kapıköy-Razi Sınır Kapısı, uluslararası kara taşımacılığına açılması TBMM'de geçirilmesi bölge için çok ciddi anlamda büyük bir yatırım ve heyecandır. Bu sadece Van’a bağlı kalmayacak, bölgeye mücavir olan bütün illerimiz de bundan yararlanacaktır. Temenni ederiz ki İran boyutuyla Türkiye’deki gibi özverili çalışmalar yapılırsa kısa zaman içerisinde hayata geçirilecek ve memleketimize artı bir katkısı olacaktır.”

Tekstilkent’in istihdam potansiyelinin Organize Sanayi Bölgesi’nden daha iyi olduğunu ve bu yüzden ikinci bir Tekstilkent talebinde bulunan Aras, “Tekstilkent’e 14 yerimizden 9’u hak sahiplerine verilmiştir ve burada çalışan bin 80 tane gencimiz istihdam edilmektedir. 20 yıldır OSB kurulmuştur. 130’a yakın fabrikamız bulunmaktadır. Gidip orada fabrika kurmak büyük bir cesaret isteyen bir şeydir ama orada çalışan insan sayısı 2 bini geçmemektedir. 20 yıldır kurulmuş, alt-üst yapısıyla devletin de vermiş olduğu teşviklerle bu istihdam 2 binin üzerine çıkmamıştır. Öte taraftan 9 tane yerleşkesi olan ve bin kişiyi istihdam eden bir Tekstilkentimiz var. Neden bu Tekstilkentimiz daha da büyümesin? Van’a ikinci bir Tekstilkent’in faklı bir yerde, fiziki koşulları mevcut olan yerden daha da iyi bir yerde açılmasını siyasilerimizden talep ediyoruz.” diye belirtti.

Cazibe Merkezi Programı kapsamında 23 ilde uygulamaya konulan teşvik paketlerinin bir an önce hayata geçirilmesini isteyen Aras, şunları kaydetti:

“Son olarak devletin bölgemize yönelik açmış olduğu teşvik paketinin bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Bu büyük bir projedir, inşallah bunun hayata geçmesiyle birlikte hem istihdamda, hem de Van’ın ekonomisin sağlıklı yürümesinde büyük bir katkısı olacağını tahmin ediyoruz.” (Yılmaz Sönmez-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir