• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
"Kadının onurunu ayaklar altına alan TV'ler kapatılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, "8 Mart Dünya Kadınlar" günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.  Bozan, kadını özgürlük ve eşitlik söylemleriyle sokağa çıkaran, demokrat, kapitalist, liberal veya sosyalistlerin,  kadına en büyük haksızlığı ve zulmü yaptığını belirtti.

Kadının en çok, onların haklarından bahsedenlerin sömürdüğünü belirten Bozan, kadının bir reklam aracı olarak görüldüğünü ve en fazla bu çağda şiddete maruz kaldığını ifade etti.

Bozan, “Bugün, kadını özgürlük ve eşitlik söylemleriyle sokağa çıkaran, demokrat, kapitalist, liberal veya sosyalistler, esasında kadına en büyük haksızlığı, eşitsizliği ve zulmü yapmaktadırlar. Nasıl mı? Kadınları bir meta olarak görüp reklam aracı olarak kullanmakla, kadına düşük ücret vererek emeğini sömürmekle, tesettüre karşı çıkarak, Kadınları sokağa davet edenler, kadınları taciz, tecavüz, hırsızlık, kaçırılma gibi birçok saldırıya maruz bırakmaktadır. Bugün, en çok kadın haklarından ve eşitlikten bahsedildiği halde, en fazla kadınlar bu çağda şiddete maruz kalmaktadırlar." dedi.

Kadının asli görevinin, çocuğuna annelik, eşine hayat ortaklığı, evine sahiplik yapmasının birinci öncelik olması gerektiğini söyleyen Bozan, devamında şöyle konuştu:

“Bununla beraber kadın, çalışma ortamının İslami kurallara göre hazırlamak şartıyla; ciddi ihtiyaçlarımızdan olan, eğitim kurumlarında kızlarımızı eğitecek eğitimciler olarak görev almalı. Sağlık alanında, hemcinslerine sağlık hizmetini veren, toplumun ihtiyacına göre, bünyelerine uygun farklı işlerde de görev alabilirler. Mesai saatlerinin de kadınlara uygun düzenlenmesi ihmal edilmemelidir. Başta kadına yönelik olmak üzere, toplumda yaşanan şiddeti önlemek için, eğitim sistemi ve müfredatının, görsel ve yazılı medya programların, kılık kıyafetin, çalışma ortamlarının mutlaka dinimize, inanç değerlerimize uygun hale getirilmesi gerekir. Bu yapılmadığı sürece kadına şiddeti konuşmaya devam edeceğiz."

"Kadının onurunu ayaklar altına alan TV’ler kapatılmalıdır"

Aile yapısını olumsuz etkileyen TV programlarına da değinen Bozan, hükümete uyarılarda bulunarak, “İktidar bir an önce, kadınların onur ve haysiyetini ayaklar altına alan, aile yuvalarını yıkan, eşler arasındaki saygı ve nezaketi yok eden, dış mihraklarca servis edilen evlilik programları ve ahlaksız dizileri engellemelidir. Kadının onurunu ayaklar altına alan TV’ler kapatılmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz, Abdurrahman Tetik-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir