• DOLAR 32.344
  • EURO 35.086
  • ALTIN 2309.79
  • ...
Yıllardır inşaatı tamamlanmayan cami yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan'ın Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan eski caminin yıkılıp yerine yeni yapılması planlanan caminin inşaatı maddi imkânsızlıklar nedeniyle bitirilemedi.

Yaklaşık 5 yıldır tamamlanamayan Karacurun Cami inşaatının bitirilmesi için yetkili ve hayırseverlere seslenen vatandaşlar, Allah'ın evi olan caminin yarıda kalmamasını istediler.

Camiyle aynı mahallede bulunan fırın işletmecisi Mahmut Kadan, cami inşaatı için yardım kampanyasının başlatılmasını istedi.

Kadan, "Yaklaşık beş yıldır camimiz inşaat halindedir. Bizler mahalleli olarak bunu yapmaya gücümüz yetmiyor, bizi aşıyor. Çözüm olarak yetkililere şunları söyledim. Gelin caminin inşaatı için bir pankart asalım ve cami hocasına da yazıhane yapalım. Yardım yapmak isteyenler muhatap bulabilsin. Her ne kadar gelen vatandaşları müftülüğe yönlendirsek de yeterli olmuyor. Eski vali gelip bir temel atıp gitti. Bu işler sadece temel atıp gitmekle olmuyor. Karacurun Camiisi ismiyle de farklı bir önem taşıyor çünkü ilçemizin eski ismidir. Her ne kadar maddi olarak sıkıntı yaşasak da Allah`ın evi olan bu camii böyle kalmamalıdır." dedi.

"Söz verenler sözlerinde dursaydı cami inşaatı çoktan biterdi"

Bahçelievler Mahallesi'nde esnaf olan Abdülkerim Yüksekyayla, devletin cami yapımı için diyanete bütçe ayırması gerektiğini belirtti.

Yüksekyayla, "Şu anda caminin iki dükkânının sıvasını yapıp yere halılar serdik bu şekilde ibadetlerimizi yapıyoruz. Milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi yardım için söz verdiler. Bunların verdiği sözlere göre cami çoktan bitmişti fakat böyle olmadı. Bu camiyi ancak maddi durumları iyi olanlar yapabilir. Devlet Diyanet İşleri Başkanlığına camiler konusunda bir bütçe ayırmalıdır.” diye konuştu

Camii cemaatinden Mehmet Ali Tatırhan da "Bu cami yaklaşık 5 yıldır inşaat halindedir. Müslümanlar için bir cenaze gibidir mutlaka kaldırılması lazım. Biz cami cemaati olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Şu anda yapılan düzgün bir çalışma yok. Resmiyet olarak bu diyanetin bünyesindedir. Biz yetkililere bu işin haftalık olarak camilerde toplanan paralar ile yapılamayacağını gerekirse bir heyet kurup bu şekilde çalışılması gerektiğini söyledik. Müftülüğün bu konuda bir çaba sarf etmesi lazım. Maddi durumları iyi olan Müslümanlardan bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden üzerlerine düşeni yapmalarını istiyoruz"

Cami inşaatı için verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen Şükrü Benzin ise "Cami şu anda baya bir masraf gerektiren bir durumdadır. Yetkililer tarafından camilerden her ne kadar para toplanılsa da sonuçta böyle büyük bir inşaatın mahalleli tarafından veya camide toplanılan parayla bitmeyeceği kesin göz önündedir. Her Ramazan ayı geldiğinde bunun Ramazan`a yetiştirileceğini veya Ramazan`dan sonra bir an önce bitirileceğini söylüyorlar. Kesin olarak dört Ramazan ayıdır bunu ben kendim biliyorum. Bakan Faruk Çelik tarafından iki sene önce 100 bin lira gibi bir yardım sözü verilmiş fakat yerine getirilmedi. Burası sadece bir şahsa veya kuruma yüklenilmemeli, yetkililerden bu konuda üzerlerine düşeni yapmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Abdest almak için eve gitmek zorunda kaldığını söyleyen Mehmet Kepçik esnaf da "Burada bir esnafım. Cami ile aramda 15 metre gibi bir mesafe var. Şu anda burada ne bir lavabo ne de su var. Bunlar olursa en azından camide abdest alma imkânımız olacak. Burada namaz kılmak için önce eve gidip abdest alıyor daha sonra gelip camiye geliyoruz. İnşaat olsa da burada mutlaka lavabo ve abdest yeri olması lazım. ” dedi.

Öte yandan İnşaat halinde olan Karacurun Camiisi için şu ana kadar 700 bin TL harcandığını camiinin tamamlanması için gerekli masrafın yaklaşık olarak 500 Bin TL olduğu öğrenildi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir