• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
IKBY Başkan Barzani: 1991 `İntikamını` almadık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

IKBY Başkan Barzani Suudi Arabistan Kralı Selman'ın danışmanı ve İnsani Yardım Vakfı Başkanı Dr. Abdullah Bin Abdulaziz Bin Muhammed El - Rebi ve beraberindeki heyet ile baraber Selahaddin Kentinde kabul etti.

IKBY Başkanlık sözcüsünden yapılan açıklmada, görüşmede Kral Selman`ın selam ve saygılarını Barzani`ye iletti. Kürdistan Bölgesi`ne yaptığı ziyaretten memnun olduğunu belirten Bin Muhammed El - Rebi, Barzani Yardım Vakfı`nın göçmenlere yaptığı yardımlardan övgüyle bahsetti. 

Bin Muhammed El - Rebi, göçmenlere insani yardım amaçlı Kürdistan Bölgesi`ni ziyaret ettiğini belirterek, bölgenin bir an önce huzur ve barışa kavuşması dileğinde bulundu.

Ekonomik sıkıntıda olmasına rağmen Kürdistan`ın büyük bir göçmen rakamına ev sahipliği yaptığını dile getiren Barzani, Kürdistan'da birlikte yaşam kültürünün gelişimini sağladı.

Mesut Barzani; “ Kürtler jenosid ve Enfallere maruz kalmalarına rağmen 1991 yılındaki Kürt ayaklanmasında Irakla yeni bir sayfa açmak istediler ve intikam hissine kapılmadılar. Bu, Kürdistan`da birlikte yaşama kültürünü derinleştirdi” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir