• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kar İstanbul`a Geri Döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul`da gece başlayan sulu kar yağışı, ilerleyen saatlerde etkisini daha da artırdı. Son yılların en soğuk kışını geçiren İstanbul`da, birkaç günlük aradan sonra hava sıcaklığı yeniden düştü.

Son birkaç günü yağmurlu geçiren şehirde gece yarısından itibaren kar yağışı tekrar başladı.

Taksim Meydanı`ndaki vatandaşlar, yağan şiddetli kar nedeniyle yürümekte zorlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler trafikte aksama yaşanmaması için şehrin önemli bölgelerinde önlem aldı.

Öte yandan kar yağışının sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam etmesi bekleniyor.

ÇORUM`DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Çorum`da aniden bastıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde yoğun olarak devam eden yağış, Ankara - Samsun karayolunda trafiği felç etti. Bölge trafik ekiplerinin yardımı ile araç akışı güçlükle sağlandı. TIR`lar ve diğer araçlar, kaygan yolda zor anlar yaşadı.

Kar her ne kadar hayatı olumsuz etkilese de bazı vatandaşlar keyfini çıkarttı. Kentin en işlek caddesi Gazi`ye inen insanlar doyasıya kar topu oynadı. Çorumlu vatandaşlar son yılların en yoğun kar yağışına şahit olduklarını dile getirdi.

BOLU DAĞI

Düzce D-100 karayolu Bolu Dağı mevkiinde, dün saat 22.30 sıralarında başlayan yoğun kar yağışı trafiği olumsuz etkiledi. D-100 karayolu, Bolu Dağı Bakacak mevkiinden itibaren beyaza büründü. Bir anda yoğunlaşan kar yağışının ardından karayolları ekipleri harekete geçti.

Yolda biriken karlar temizlendi, tuz ve malzeme atılarak yolun açık tutulması sağlandı. Karayolları Bolu Dağı bakım evinden malzeme yükleyerek yolun kapanmaması için çalışan ekipler, kar yağışının devam etmesi sebebiyle hazır bekledi.

Kaynaşlı Bakacak mevkiinde yer yer sis olması nedeniyle yol kenarlarındaki sis lambaları aktif halde tutuluyor. Sis, görüş mesafesini 20 metreye kadar düşürdü.

Karayolları ekiplerinden alınan bilgiye göre, 15 Kasım 2011 tarihinden bugüne kadar karla mücadele kapsamında 2 bin ton tuz ve 2 bin ton agrega olmak üzere toplam 4 bin ton malzeme kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir