• DOLAR 32.49
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2490.81
  • ...
Van YY Üniversitesi Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, hükümet olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne özel önem verdiklerini ve üniversitenin eğitime devam etmesi için bütün şartların tamamlandığını belirterek, ``Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin eksisinden daha güçlü bir şekilde eğitime devam etmesini sağlayacağız. Burada en küçük bir aksama olmayacak`` dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile depremden sonra kentte yürütülen çalışmalarla ilgili valilikte brifing aldıktan sonra, Van-Edremit karayolu üzerinde bulunan ``Anadolu Konteyner Kent``te incelemelerde bulundu. Burada kurulan 0-6 yaş çocuk kreşi ve kadınlar için yapılan Kuran Kursu`nu gezen Atalay ile Bayraktar, çocuk ve kadınlarla sohbet etti.

Konteyner kentteki incelemelerinden sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Yerleşkesi`nde bulunan Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde incelemelerine devam eden Atalay ve Bayraktar, hastaneyle ilgili Rektör Prof. Dr. Peyami Battal`dan bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, Van depreminden ciddi şekilde etkilenen kurumlardan birinin üniversite olduğunu vurguladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi`nin Van için önemli olduğunu belirten Atalay, bu nedenle hükümet olarak üniversiteye özel bir önem ve öncelik verdiklerini söyledi. Üniversitenin eskisinden daha iyi şartlarda eğitime devam edebilmesi için gerekli tüm desteği verdiklerini belirten Atalay, ``Şehre verdiğimiz mali desteklerden ayrı olarak üniversitemiz için 67 milyon 500 bin lira ek ödenek çıkardık ki hızlı bir şekilde ihtiyaçlarını karşılaşın ve eğitime başlayabilsin`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir