• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
64 Kaymakam İlk Kez Atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

96. Dönem Kaymakamlık Kursu kapanış töreni yapıldı. Törende kuralarını çeken 64 kaymakam, Türkiye’nin değişik illerine atandı.

TOBB Konferans Salonunda yapılan törene, Başbakan Yardımcısı Bülen Arınç, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katıldı. Törende konuşan İçişleri Bakanı Şahin, yaklaşık 3 yıl süren, mülki idare amirliğine başlayan genç kaymakamları kutladı. Kaymakamların yurt dışında yaklaşık 1 yıl dil eğitimi aldıklarını belirten Şahin, şöyle konuştu:

“Bakanlığımız, kaymakamların yetiştirilmesinde çok dikkatli davranmaktadır. Şunu asla aklınızdan çıkarmayınız; merkez ve taşranın yetiştirdiği kişiler sizlersiniz. Bu önemli görevlerle kamu yönetimininin taşradaki önemli yöneticileri olacaksınız. Tarihsel misyonununuzu dikkate alarak görev yapacaksınız. İçişleri bakanı olarak kaymakamların mülki idarenin esasını oluşturur. Bu nedenle kaymakamlarımızın yetiştirilmesine büyük bir önem göstermekteyiz.”

Başbakan Yardımcısı Arınç ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şehin, daha sonra dereceye giren kaymakamlara ödüllerini verdi. Törende konuşan Bülent Arınç ise kendisinin de zamanında kaymakam olma isteği olduğunu anlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir