• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Namaza Yeni Başlayan Çocuklara Anlamlı Hediyeler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaf-Der (Mustazaflar ile Dayanışma Derneği) Diyarbakır Şubesi çocuklara yönelik etkinlik düzenledi. "Peygamber Efendimizin Sünnetinin İhyası" konulu etkinlik, dernek binasında yapıldı.
İlk olarak kız çocuklarına yönelik düzenlenen etkinlikte Mustazaf Der kadın kolları tarafından namazın ehemmiyeti anlatıldı. Namaz üzerine hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından kız çocuklara seccade, başörtüsü ve tespih hediye edildi. Çocuklar ise buna karşılık dernek binasından cemaatle iki rekât namaz kıldılar. Hediyelerini alan çocukların oldukça sevinçli oldukları gözlendi.

Öğleden sonra ise erkek çocuklara namazın ehemmiyeti anlatılarak, seccade, takke ve tespih hediye edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, yeni namaza başlayan kız ve erkek çocukları sevindirmek ve onları namaza teşvik için her yıl böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Güler sözlerini şöyle sürdürdü: "Farz olduğu zaman zor gelmemesi için çocuklarına önceden abdest ve namazı öğretmeleri ve namaza alıştırmaları anne-babalara emredilmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) ise "Yedi yaşında çocuklarınıza namaz kılmayı öğretiniz" şeklinde hadisi şerifi var. Bizler de bu hadisi şerife binaen 7 yaşına gelen ve yeni başlayan çocuklarımızı sevindirmek ve onları namaz kılmaya teşvik etmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Kız çocuklara, seccade, başörtüsü ve tespih, erkek çocuklara ise seccade, takke ve tespih hediye ediyoruz. Sabah 32 kız çocuğuna hediyelerini verdik, öğleden sonra da erkek çocuklarımıza hediyelerini vereceğiz."

Çocuğun henüz çok küçük olduğu yaşlarda, hiçbir dua ve Kur`an ayeti bilmezken sadece davranış olarak yaptığı namaz kılma şekillerini sempati ve teşvikle karşılanması gerektiğini belirten Güler, "Ancak 6-7 yaşlarından sonra abdest alarak başladığı herhangi bir namazı sonuna kadar tamamlaması öğretilmelidir" diye konuştu.

M. Salih Keskin - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir