• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
1 TL`ye 160 Km Gidiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursalı otomotiv firması Katren Otomotiv, Omnia, Jmstar ve Fulu markalarıyla yaptığı distribütörlük anlaşmasıyla Türkiye`de bir çığır açtı. 4 farklı elektrikli aracı Türkiye`ye getiren firma her gün artan ilgiden memnun. Herhangi bir elektrik prizde 8 saatte şarj edilebilen şehiriçi kullanımına yönelik araçlar sadece 1 TL`ye azami 85 kilometre hızla 160 kilometre yol kat edebiliyor. Katren Otomotiv Satış Müdürü Burak Akın, Omnia`nın 2 kapılı binek, Jmstar`ın üstü açık ve `Fulu`nun 3 tekerlekli ticari ve binek modellerini Bursa`ya getirdiklerini ifade ederek, Yogoma`nın 4 kapılı 5 kişilik modelinin ise şubat ayı sonu veya mart ayı başında Türkiyede olacağını vurguladı. Binek otomobil ve ticari araçta 8 markanın 12 modelini satışa sunduklarını söyleyen Akın, ATV, UTV, bugy, bisiklet ve motosikletlerle çok sayıda elektrikli modeli Türkiye pazarına getireceklerina işaret etti.

8 saatte şarj edilen araçların bir liralık elektrikle 150 kilometre yol kat ettiğini anlatan Akın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu da neredeyse yakıt tüketimini tamamen ortadan kaldırıyor. İnsanlar balkondan bir uzatma kablosuyla bile arabalarını şarj edebilecek. Ya da iş yerlerinin önünde şarj etsinler. 220 volt olduğu için bizim araçlarımızın şarj ünitelerinde hiçbir sıkıntımız yok. Aylık akü kirası diye bir kiramız da yok. Araçların filtre ve periyodik bakımları yok. Akülerin 500 ve bin şarjlık ömrü var"

"SİPARİŞLER TAVAN YAPTI"

Yeni Yalova Yolu üzerindeki işyerlerinde elektrikli araçları teşhir edip sipariş topladıklarını kaydeden Akın, ilginç tasarımlarıyla Çin malı araçların herkesin dikkatini çektiğini vurguladı. Su ve tüp firmaları gibi kurumların yüzlerce araç sipariş verdiğini söyleyen Akın, "Bursa bölgesine mal yetiştirme derdindeyiz. Çin`den gelen siparişleri 3`e katladık. Şu anda satışlar çok yüksek seviyede. Yaklaşık 5 bin adet sipariş verildi. Türkiye genelinde bayi yapılanmamız devam ediyor. 40 il ile bayilik konusunda ön anlaşma yapıldı. Araçlarımız 2 yıl ithalatçı, 2 yıl da servis garantisinde. Fiyatları 20 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiyor" şeklinde konuştu.

Herkesin elektrikli araçları beklediğini, özellikle şirketlere elektrikli araçların cazip geldiğini söyleyen Akın, "Bir aracın aylık mazot ya da benzin giderinin bin lira olduğunu düşündüğünüzde elektrikli araçların avantajı daha iyi anlaşılıyor. Daha piyasaya çıkmadan herkes bizi aramaya başladı. Bunlar şehir içi araçları dediğimiz, küçük micro araçlar. Maksimum kilometreleri de 150 kilometre. Yani 85 kilometre hızla azami 150 kilometre yol gidebiliyor" ifadelerini kullandı.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir