• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...
"Referandum rejim değil sistem değişikliğidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te İsmail Eren Spor Kompleksi'nde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylaması tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıya AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, eski milletvekili Vahit Killer, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Demiröz, 16 Nisan'da yapılacak referandumun rejim değişikliği değil, sistem değişikliği olduğunu söyledi.

Halkın doğru bir şekilde bilinçlendirilmesi gerektiğini belirten Demiröz, "Bu bir rejim değişikliği değil. Bu bir hükümet yönetim değişikliğidir. Türkiye, kuruluşundan sonra 1950 yılına kadar tek parti sistemiyle yönetildi. Bizim gibi yaşlı olanlar hatırlar ama gençlerin birçoğu bunu hatırlamaz. 50'li yıllarda çok partili sisteme geçildi. Adnan Menderes ülkeyi 10 yıl yönetti. Türkiye şaha kalktı ama bu vesayet, bu kökü dışarıda olan hainler 1960 ihtilalini yaptı. O kıymetli ve değerli cumhurbaşkanını şehit ettiler." dedi.

O süreçten 1980 darbesine kadar muhtıralar verildiğine değinen Demiröz, Türkiye'nin bundan sonra oluşturulan darbe anayasasıyla yönetildiğini ifade etti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir