• DOLAR 32.491
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2485.47
  • ...
"İnsan bilgiyle kıymetlenmeye devam edecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da okul müdürleri ve rehber öğretmenlere yönelik "Eğitimde Bütünsel Beyin Yaklaşımı" semineri verildi. Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, idareciler, okul müdürleri ve rehber öğretmenler katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kurtaran, en çok öğrenmesi gerekenlerin öğretmenler olduğunu belirtti. Kurtaran, "Biz öğretmenler aynı zamanda öğrenenleriz. Zaten öğrenmezsek öğretemeyiz. Bu sebepten ötürü en çok öğrenmesi gerekenler öğretmenlerdir. Bir şeyin öğretilmesi için öncelikle öğrenilmesi gerekir. Bizim sermayemiz bilgidir, fikirdir, düşüncedir. Bunun için de çok okumamız, öğrenmemiz, araştırmamız gerekiyor. Çünkü bizleri bekleyen çok dinamik muhataplarımız var. Bu muhataplarımız gençlerdir. Hepimiz biliyoruz ki onlar bizden çok şey bekliyorlar." dedi.

İçinde bulunulan çağın bilgiyle öne geçme çağı olduğunu sözlerine ekleyen Kurtaran, "Çağımız bilgi çağıdır. Günümüz bilgiyle öne geçme, bilgiyle fark atma dönemidir. Bu durum aslında eskiden beri böyle olagelmiştir. Bilgi hiçbir zaman kıymetini yitirmedi. İnsan bilgiyle kıymetlendi ve bilgiyle kıymetlenmeye devam edecek. İşte bu bilgiyi aktaranlar ve paylaşanlar da biz öğretmenleriz. Tabi ki bunun için uykumuzdan ve daha birçok şeyimizden feragat etmemiz gerekiyor. Öğretmenler bu anlamda en fedakâr kamu görevlileridir. Türkiye'de ve dünyada en değerli mesleğin mensuplarıdır." ifadelerini kullandı.

Kurtaran'ın konuşmasının ardından İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Koordinatörü Mehmet Ekinci slayt eşliğinde "Eğitimde Bütünsel Beyin Yaklaşımı" konulu sunumunu yaptı. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir