• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
HÜDA PAR deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, Samsat İlçe Başkanı Dündar Avcı ve beraberindeki heyet, geçtiğimiz günlerde yaşanan depremin ardından merkez üssü Samsat başta olmak üzere, ilçeye bağlı köylerde incelemelerde bulundu.

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından oluşan mağduriyetleri yerinde incelemek ve halka geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere bölgeye gelen HÜDA PAR heyeti, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Samsat İlçe Belediye Başkanı Yusuf Fırat ile görüşerek bilgi aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Yalçın, depremde herhangi bir can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu ancak mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçın, "Samsat'ta meydana gelen deprem sonrası ilçenin durumunu inceledik, vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Onların durumlarını yerinde gördük. Deprem dolayısıyla ilçede ciddi bir sarsıntı ve hasar meydana gelmiş. Adıyaman Valisi, Samsat İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve AFAD yetkilileri ile görüştük. Yaşanan depremle ilgili bilgi aldık. Samsat ilçesinde yaklaşık bin hane var. Bu bin hanenin neredeyse tamamında hasar meydana gelmiş. AFAD, hasarlı tüm evlerin önüne çadırlar kurduğunu belirtiyor. Maalesef vatandaşlarımız çadırlarda hayatlarını idame ettiriyorlar çünkü evlerine giremiyorlar." dedi.

İlçede ara ara artçı sarsıntıların devam ettiğini belirten Yalçın, yetkililerin hasar tespiti hususunda daha etkin çalışmaları ve mağduriyetlerin giderilmesi için acil önlem almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Yalçın, Samsat halkı başta olmak üzere bütün vatandaşlara geçmiş olsun dileğini ileterek, "Rabbim daha büyük afetlerden muhafaza etsin." temennisinde bulundu. (Ramazan Casuk-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir