• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Şırnak`ın Köylerindeki Öğretmenlere Lojman
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Şırnak Valisi Vahdettin Özkan`ın talimatıyla kırsal kesimde görev yapan öğretmenlere dayalı döşeli lojman yapılması için hazırlanan projeye, Milli Piyango İdaresi Başkanlığı finans desteği sundu. Türkiye`de ilk kez uygulanan projeyle 365 lojmandan tamamlananların bir kısmı öğretmenlere teslim edilirken, Cudi Dağı eteklerinde bulunan Görümlü ve Çalışkan Beldeleri ile Beşiktaş Köyü`nde yaptırılacak toplam 42 lojman için ise son aşamaya gelindi. Lojmanların tamamlanması ile öğretmenlerin barınma sorunu da tamamen ortadan kalkacak.

 

Apart tarzı, her türlü konfora sahip dayalı döşeli lojmanda kalacak öğretmenler, sadece valiziyle gelip lojmana yerleşebilecek.

 

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sait Uysal, "Şırnak Valiliğinin yapmış olduğu ihale ile Görümlü Beldesine 5 katlı 18 lojman, çalışkan beldesine aynı şekilde 5 katlı 18 lojman ve Beşiktaş ilköğretim okulu için 2 katlı 6 lojman yapımı devam etmektedir. Bir aksilik olmaz ise bu dönem itibari ile faaliyete geçmiş olacaktır. Lojmanlar dayalı döşeli şekilde öğretmenlerimize teslim edilecek.

 

Bununla ilgili Görümlü ve Çalışkan lojmanlarının içinde öğretmenlerimiz için bir katta ortak kullanım alanı vardır. Bu iki beldemiz ve bir köyümüze gelen öğretmenler rahat bir şekilde orda konaklayabilecek. Gelip anahtarını alıp ulaşım sorunu ve barınma sorunu yaşamayacaktır. Bu şekilde de öğrencilere daha fazla yararlı olacaklarına inanıyoruz. Her lojmanımızda 2 öğretmen kalabilecek şekilde düzenleme yapılıyor. Yani bu demek oluyor ki, Görümlü Beldemizde 36, Çalışkan Beldemizde 36 ve Beşiktaş Köyümüzde 12 öğretmen kalabilecektir" diye konuştu.
 
Emcet Yalçın - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir