• DOLAR 32.553
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2438.12
  • ...
Sur Toptancılar Sitesi Cazibe Merkezi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet gösteren Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER), yeni projelerinin tanıtımı için kahvaltıda bir araya geldi. Bir otelde gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Toplantıda Sur ilçesinde PKK`nin çukur siyaseti ve sonrasında başlayan şiddet olayları ele alınarak bu olaylardan ders çıkarılması gerektiği ifade edildi.

Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, PKK`ye işaret ederek, örgütün hem tarihe hem de insanlara kıydığını söyledi.

Yılmaz, "Sur aslında Diyarbakır`ın kalbidir. Eski Diyarbakır dediğimiz veya tarihi Diyarbakır dediğimiz mekan. Maalesef burada hem insanımıza hem de tarihimize kıydılar. Bir daha bunların yaşanmayacağını temenni ediyoruz. Bir taraftan da bunları hiçbir zaman unutmamalıyız. Unutmamalıyız ki bir daha yaşanmasın." dedi.

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan SİDER Başkanı Şükran Yılmaz, projeye ilişkin bilgiler vererek kentte yapılacak olan yeni Sur toptancılar sitesini tanıttı.

Yılmaz açıklamasında, "Sur toptancıları için yaptığımız Cazibe merkezi projemiz tamamlandı. Allah nasip ederse, birkaç ay içinde talep toplamaya başlayacağız. Bundan önce Sur nasıldı, projemiz hayata geçerse neler olacak. Bu projeyi hayata geçirebilirsek, 5-7 bin kişilik bir istihdam sağlanacak. Diyarbakır gibi yıllarca terörün, paralelin zulmünde kalan bir şehir olarak. Tabi ki bütün yaraları saramayız. Fakat elimizden geldiğince bir merhem oluruz." ifadelerini kullandı. (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel- İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir