• DOLAR 32.583
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2507.36
  • ...
"Bağımlılıklar tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan  "Yeşilay Haftası" etkinlikleri kapsamında, Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından Genç Caddesi Saat Kulesi önünde stant açıldı.

Yeşilay Bingöl Şubesi yönetim kurulu üyeleri sigara ve diğer bağımlılık yapan maddelerin zararları ile alakalı bilgilerin bulunduğu broşürler, anahtarlık, kalem, balon ve şapka gibi çeşitli hediyeler dağıttı.

Yeşilay Bingöl Şubesi başkanı Ahmet Karaca, bu yıl "Bağımlılıklardan uzak durmak ve sağlıklı yaşam için sen de söz ver" konseptiyle 1-7 Mart tarihleri arasında Yeşilay Haftasında Türkiye genelinde Cemiyet olarak, sigara ve benzeri bağımlılık yapan maddelerin zararlarına dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Yeşilay`ın, bugüne kadar toplumla ve gençlikle kucaklaşmayı, onları her türlü zararlı alışkanlıktan ve bağımlılıktan korumayı ve kurtarmayı hedefleyen birçok faaliyete imza attığını belirten Karaca, bağımlılıkların zararlarına dikkat çekti.

Karaca, "Bağımlılıklar sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Bağımlılıklara karşı mücadele etmek sadece tütün, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılıklarla mücadele etmiyoruz. Özelikle son zamanlarda artan teknoloji bağımlılığına karşıda büyük bir çaba vermekteyiz. Küçük çocukların bu bağımlıklar karşısında bilinçlendirilmeleri için okullarda da sağlıklı nesil sağlıklı yetenek yarışması yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Karaca, Bingöl Üniversitesi Konferans Salonunda da  6 Mart saat 14.00'da bir konferans düzenleyecekleri sözlerine ekledi. (Nihat Kanat- İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir