• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
Öğrencilerden Cemre Radyo'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencileri, Fen Bilgisi öğretmenleri Ekrem Açılan ile birlikte kentte yayın yapan Cemre FM’i ziyaret ettiler. Ziyarette öğrenciler ses ve yayın hakkında merak ettiklerini uygulamalı olarak öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Radyonun stüdyo ve kayıt odalarını gezen öğrenciler, ilahiler seslendirerek ses kaydı yaptı ve radyo yayını hakkında Cemre FM Müdürü Cemal Yalçın’dan bilgi aldı. İlk kez stüdyo ortamını gezme imkânı bulan öğrenciler, radyo yayın cihazlarını yakından inceleme fırsatı buldu.

“Merak ettikleri sorulara cevap buldular”

Öğrencilere rehberlik eden Mardin Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni Açılan, ses ünitesindeki bilgileri pekiştirmek için Cemre Radyo’yu ziyaret ettiklerini söyledi.

Açılan, “Cemre FM, Mardin’de yayın yapan güzide kurumlarımızdan birisidir. Bizleri kabul ederek vakit ayırdıkları için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz merak ettikleri sorulara burada cevap buldular. İnşallah bu etkinlik, bize ve öğrencilerimize faydalı olur. Ayrıca bu ziyaretimiz, okulumuz ve Cemre Radyo arasından da bir kardeşliğe vesile olacak. Cemre Radyo çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Çok güzel vakit geçirdik”

Sınıf arkadaşlarıyla beraber Cemre FM’e geldiklerini belirten öğrencilerden Şahin Ensari, radyonun çok güzel olduğunu ve beğendiğini söyledi. Çok güzel vakit geçirdiklerini aktaran Ensari, bu imkanı sağlayan Cemre FM yetkililerine teşekkür ettiğini söyledi.

Sesin oluşumu ve kaydedilmesiyle ile ilgili bir soruya burada cevap bulduğunu kaydeden öğrencilerden Mustafa Özmen de radyo çalışanlarının kendilerini çok iyi karşıladığını söyledi.

“Mardin’in en iyi radyolarından birisidir”

Ses konusu ile ilgili araştırma yaptıklarını ve bu yüzden Cemre FM’e geldiklerini belirten Ali Erdebaş adlı öğrenci ise şunları söyledi:

“Ders konumuz ile ilgili araştırma yapıyoruz. Ses ile ilgili merak ettiklerimizin cevaplarını burada aldık. Ses kaydı yaptık, cihazları yakından inceledik. Cemre FM’in ismini daha önce de duymuştum. Fırsat buldukça dinliyorum. Cemre FM, Mardin’in en iyi radyolarından birisidir. Bu gün bizleri çok iyi karşıladılar. Bundan dolayı Cemre FM çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

“Ziyaretlerinden mutlu olduk”

Öğrencilerin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemre FM Müdürü Cemal Yalçın, “Hacı Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu’ndan 6/B sınıfı öğrencileri, bugün bize ziyarete geldiler. Ses ile ilgili merak ettiklerini bize sordular, bizler de gençlerimize yardımcı olmaya çalıştık. Maşallah hepsi çok zeki öğrencilerimizdi, hepsi birer mücevherdir. Öğretmenlerimiz okuldaki eğitimin yanında öğrencilerimizi dersleriyle ilgili konuları yerinde onlara göstermesi bizleri de memnun etti. Hem öğrencilerimize, hem de öğretmenlerine bizler de teşekkür ediyoruz. Geleceğimiz olan öğrencilerimize başarılar diliyorum.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir