• DOLAR 32.33
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2307.15
  • ...
Halktan yolların bozuk ve çamurlu olmasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Yeni Mahalle'sinde ikamet edenler, yolların bozuk olması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, duruma tepki gösterdiler.

1010, 1014 ve 1016 sokaklarında yaşayanlar, yağışlı günlerde yolların gölü andırıp, çamur deryasına döndüğünü söylediler.

Yıllardır bekledikleri hizmeti alamadıklarını savunan mahalle sakinleri, köstebek yuvasına dönen sokaklarda yürümekte güçlük çektiklerini ifade ettiler.

Belediyenin su, SİBADAŞ'ın ise doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların bir daha onarılmadığını dile getiren Recep Arslan, "Yapılan çalışmalardan sonra böyle bırakıldı. Kışın çamurdan, yazın da tozdan geçilmiyor. Bunu belediyeye, muhtara ve gerekli mercilere elimizden geldiği kadarıyla bildirmeye çalıştık fakat iletememişiz ki hâlâ buralar böyle. Yollar mahvolmuş, çamur, toz ve toprak içinde. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz." dedi.

"Batman için hoş olmayan bir durum"

Yollar bozuk olduğu için vatandaşların rahat bir şekilde sokağa giremediğine değinen M. Şah Bakır adlı esnaf, şunları söyledi: "Yaklaşık 2 senedir yollarımız bu şekildedir. Yollarımızın bozuk olmasından dolayı hepimiz mağdur durumdayız. İstediğimiz bir an önce bu yolların yapılmasıdır. Çok geç kalınmış. Bu, Batman gibi güzel bir ilimiz için hoş bir durum değildir. Yollarımızın onarılmaması kentimize yakışmayan bir şeydir."

"Geçen seneden beri çamur deryasındayız"

Bu durumun kendilerini mağdur ettiğini belirten Sabahattin Akın, "Doğalgaz ve su sıkıntısıyla boruların değişmesi yüzünden yollar harap oldu. Geçen seneden beri çamur deryasındayız. Eski Batman aklımıza geldi. Tabi ki yetkililerden hiç kimse duyarlı olmuyor. İnşallah bu söylediklerimiz yetkililerin kulağına gider de Yeni Mahalle'nin yol sorununa bir çözüm getirilir." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar sulara bata çıka yürüyorlar"

Sokakların kışın çamurdan, yazın da tozdan geçilmediğini dile getiren Murat Erol, "Bir buçuk 2 yıldır sokaklarımız çamurdan, yazın tozdan geçilmiyor. Facebook'tan başkana da yazdık. 'Tamam, ilgileneceğiz.' dediler fakat çamur, su ve toprak içinde. Çocuklar yürürken sulara bata çıka yürüyorlar. Bizler sıkıntılar içindeyiz. Burada günde 5-6 kez dükkânımı temizlemek zorunda kalıyorum. Yetkililere sesleniyoruz. Bir an önce yollarımızın yapılmasını rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

Mahallelerinin köy yollarını andırdığını söyleyen kadınlar da kimsenin sorunlarını gidermediğini bildirerek, yetkililerden bir an önce çözüm istediklerini ifade ettiler.

Yolların bozuk olması nedeniyle sokakta oyun oynayamadıklarına değinen çocuklar ise sokakların bakımının yapılmasını istediler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir