• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
Emekliyi telefonla dolandıran 2 zanlı tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yozgat’ın Yerköy İlçesi'nde ikamet eden emekli bir kişiyi telefonla arayıp kendilerini banka görevlisi olarak tanıtarak, maaş promosyonu yatıracakları bahanesiyle bilgilerini aldıkları kredi kartından 3 bin 490 TL havale yapan 2 kişi Gaziantep'te yakalandı.

Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz ay Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen olayda, kimliği belirsiz şahıslar emekli bir vatandaşı arayarak, emeklilik promosyonlarını yatıracakları bahanesiyle kredi kartı bilgilerini aldı. Daha sonra hesapta bulunan 3 bin 490 TL’yi çeken şahısların izine bir daha ulaşılamadı.

Olayla ilgili yapılan teknik takip ve araştırma sonucu emekli vatandaşı telefonla arayarak dolandıran kişilerin H.K ve M.Ş. oldukları tespit edildi. Yapılan çalışma ile iki şüpheli, Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Binevler Mahallesinde bir banka şubesi önünde polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Gözaltına alınan şüpheli kişiler, ifadeleri alınmak üzere Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. H.K ve M.Ş isimli 2 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir