• DOLAR 32.325
  • EURO 35.109
  • ALTIN 2301.715
  • ...

Mardin Valisi Mustafa Yaman başkanlığında İstihdam Seferberliği toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Valisi Mustafa Yaman`ın yanı sıra,  Vali Yardımcısı Mustafa Mendeş, Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Nusaybin TSO Başkanı Mahsum Özmen, Kızıltepe TSO Başkanı Mahmut Dündar, Nusaybin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Peker, Kızıltepe TB Genel Sekreteri Abdulkadir Şahin, SGK İl Müdürü Abdulkerim Şahin, İl Müdür Yardımcısı Ümit Unat, İŞKUR İl Müdürü Mehmet Akın, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Abdurrahim Yalçın ve iş adamları katıldı.

İş adamlarını tek tek dinleyen ve notlar alan Vali Yaman, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı`nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın himayelerinde, istihdamı artırmak amacıyla başlatıldığını belirterek, “Bu istihdam programı, üretimi ve refahı artırmak, sürdürülebilir bir kalkınma seviyesini yakalamak içindir.” dedi.

Türkiye`nin ekonomik olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyen Vali Yaman, “Bu ülkeye yapılacak en güzel hizmetlerden birisi ekonominin, üretimin, sanayinin önünü açmaktır.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca Mardin`in işsizlik rakamlarının düşürülmesi, istihdamın artırılması, ilave istihdam destekleri ve istihdam edileceklerin sayısının belirlenmesi konularında yapılacak çalışmalar görüşüldü. (M. Salih Keskin – İLKHA)