• DOLAR 32.488
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2478.533
  • ...
Küçük Özcan`ın kitap okuma azmi engel tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyüteç olmadan kitap okuyamayan Muştakbaba Ortaokulu 7`nci sınıf öğrencisi Özcan Demir, her gün Bitlis İl Halk Kütüphanesine giderek kitap okuyor. Demir'in kitap okuma azmi görenleri imrendirirken onun tek isteği ise kendisine ait bir büyütece sahip olmak.

Demir, her gün babasının yardımıyla Bitlis İl Halk Kütüphanesi görme engelliler bölümüne gelerek büyüteç ile kitap okuyor.

Küçük Özcan`ın kitap okuma azmini takdire şayan  bulduklarını söyleyen İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel, 2012 yılında Bilgiye Erişimde Engelli Değilsiniz (BİLED) projesi kapsamında yapılan görme engelliler bölümünün ilk öğrencisinin Özcan olduğunu belirtti.

“Küçük Özcan`ın kitap okuma azmi bizi onurlandırıyor”

Yücel, "Özcan, kütüphanemize bir hafta önce gelen ve kütüphanemizle yeni tanışan bir arkadaşımızdır. Özcan, kütüphanemizin görme engelliler bölümünde bulunan masaüstü büyüteci kullanıyor. Düzenli bir şekilde artık kütüphanemize gelmeye başladı. Büyütecimiz sayesinde yazı yazma, kitap okuma, bulmaca çözme, resim yapma, el işleri yapma ve benzeri çeşitli aktiviteleri yapabilmektedir." dedi.

Bitlis ilinde bulunan görme engellilere seslenen Yücel, kütüphanenin bu hizmetin de onlarında faydalanmasını temenni ettiklerini söyledi.

Okumayı çok sevdiğini, fakat büyüteç olmadan okuyamadığı için üzüldüğünü belirten Küçük Özcan ise kendisine ait bir büyütecin olmasını çok arzuladığını ifade etti.

"Bazen kütüphaneye gidemiyorum ve kitap okuyamadığım için çok üzülüyorum"

Küçük Özcan, "Okumayı çok seviyorum. Kütüphane ile tanıştım. Kütüphane müdürümüz, durumumu öğrenince bana engeliler bölümündeki büyüteci gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Her gün artık gelip okuyorum. Evim çok uzak olduğu için buraya gidip gelmekte zorlanıyorum. Bazen ailemin işi olunca gelemiyorum. O zaman da kütüphaneye gidemediğim ve kitap okuyamadığım için çok üzülüyorum." diye konuştu.

Yurt dışından kendisine alınan gözlüklerle okumakta zorlandığını ve rahatsız olduğunu aktaran Küçük Özcan, yetkililere kendisine bir büyüteç alınması talebinde bulundu.

Yedi yıldan bu yana Özcan`ın tedavisi için ülkenin farklı illerine gidip geldiğini, fakat tedavisi için çare bulamadığını belirten baba Mehmetşah Demir "Kendisine biri Almanya, biri de ABD`den olmak üzere iki gözlük aldık. Fakat bu gözlükler çok kaba olduğu için hem okuyunca gözünü rahatsız ediyor hem de arkadaşları okulda onunla alay ediyorlar. Evde böylesi bir büyütece ihtiyacı var. Fakat imkânım olmadığı için alamıyorum. Özcan kitap okumayı çok seviyor. Kış aylarında işsiz olduğum için her gün kütüphaneye getiriyorum. Fakat artık bahar ayının gelmesiyle ben de çalışmak zorundayım. Bundan dolayı artık Özcan`ı kütüphaneye getiremeyebilirim.” diyerek İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Hakan Yücel`e teşekkür etti. (Şükrü Tontaş- İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir