• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
Âlimlerden İslam ülkelerindeki savaşı durdurma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın birçok farklı yerinden gelerek Şanlıurfa'da düzenlenen 'Uluslararası İslâm Bilgeleri Zirvesi'ne katılan âlimler, İslam ülkelerindeki savaşların durdurulması çağrısında bulundu.

Zirvede ilk olarak konuşan Bosna-Hersek Reisul Uleması Dr. Hüseyin Kavazoviç, Filistin sorunu çözülmeden Müslümanların sorunlarının da çözülemeyeceğini söyledi.

Kavazoviç, "Bosnalı kardeşlerimizin selamlarını Türkiye'ye getirdim. Osmanlı Devleti yıkıldıktan sonra Balkanlardaki biz Müslümanlar, büyük baskılara maruz kaldık. Toplu halde Müslümanları katlettiler. 21'nci yüzyıl bizim için saldırı yüzyılı olmuştur. Bu saldırılar 11 Eylül saldırılarıyla başladı. Filistin sorunu çözülmeden Müslümanların sorunları da çözülemez. Şu anda Filistin halkı hem kendilerini hem de ümmet için mücadele ediyor. Müslümanlar hunharca öldürülüyor. Müslümanlara yaşam hakkı bile tanınmıyor."

İslam ülkelerinde yaşanan savaşlar durdurulmadığı müddetçe Müslümanlar öldürülmeye ve mülteci konumuna düşmeye devam edeceğini söyleyen Kavazoviç, şöyle devam etti:

"Ancak bugün Müslüman ülkeleri paramparça durumda. Bu parçalanmış durum sorunların daha da büyümesine neden oldu. Sanki bir depremden sonra yıkılan binalar gibi İslam ülkeleri de darmadağın olmuş durumda. Eğer bu savaşı durduramazsak Müslümanlar öldürülmeye ve mülteci konumuna düşmeye devam edecek. Kısaca zulüm sürecek Aylin Kurdi'nin sahile vuran cansız bedeninden bütün insanlar sorumludur. Bu ölümlerin durdurulması için Müslüman ülkeler hiçbir proje üretmedi. Sorunların önüne geçmek için kolları sıvayıp harekete geçmek için şimdiye kadar kalıcı çözümler üretmeliyiz. Bu kalıcı çözümler için bütün Müslüman ülkelerin gözü Türkiye'ye çevrilmiş durumda. Türkiye bir çözüm üretirse Müslüman ülkeler de Türk halkını takip edecektir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Filistin Başyargıcı Mahmut El Habbaş ise barışın ve adaletin yok olmasının en büyük nedeni İslam'ın yok edilmeye çalışmasından kaynaklandığını ifade etti.

El Habbaş, "Hepinize Filistinli kardeşlerimizin selamlarını getirdim. Barış ve kardeşlik şehri Şanlıurfa'nın böyle güzel bir zirveye ev sahipliği yapması bizi çok mutlu etti. İslam sancağı altında hiçbir insan zulüm görmemişti. Bunun nasıl sağlandığını öğrenmek için Peygamber Efendimizin sünnetine çok iyi bakmalıyız. Barışın ve adaletin yok olmasının en büyük nedeni İslam'ın yok edilmeye çalışmasından kaynaklanmaktadır. İslam'a karşı saldırılar biterse; Filistin'deki saldırılar ve zulüm biterse dünyaya adalet ve barış yeniden gelecektir." dedi. (Osman Gülebak- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir