• DOLAR 32.583
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2423.199
  • ...
Yaban hayvanlarla ilgili öğrencilere seminer verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü" dolayısıyla, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Batman Şube Müdürlüğü tarafından, 'Koru ve Yaşat' sloganıyla yaban hayvanlarla ilgili bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.

Seminerler, DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personel Eşref Behleviş ile Ömer Faruk Aydın tarafından Yavuz Selim Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu'nda verildi.

Seminerde öğrencilere biyolojik çeşitlilik kapsamında hayvan sevgisi ve doğa bilincini yerleştirmek amacıyla bilgiler verildi. Bu eğitim kapsamında öğrencilere çeşitli eğitici broşürler dağıtıldı.

Düzenlenen seminerlerle ilgili bilgi veren DKMP Batman Şube Müdürlüğü teknik personeli Ömer Faruk Aydın, bütün canlıların yaşama hakkının olduğunu, temel ilkelerinin 'Koru ve Yaşat' olduğunu söyledi.

Aydın, "3 Mart Dünya Yaban Hayatını Koruma Günü nedeniyle Batman merkez Yavuz Selim Ortaokulu öğrencilerine yaban hayvanların hayatı önemi hakkında bilgilendirme semineri düzenledik. Bu seminerde hayatımızda çok önemli yeri bulunan canlıların nesli tükenmemesi için neler yapmamızı ve ne tür tedbirler almamızı öğrencilere bildirdik. Bu seminerde bütün canlıların yaşama hakkı olduğunun önemini hatırlattık. 'Koru ve Yaşat' sloganımız seminerler verdik. Gelecekte sahip olduğumuz yaban hayatındaki çeşitliliğin yok olmaması için her kesimden herkesin bu zenginliğe sahip çıkması gerekir. Program sonrası çocuklara müdürlüğümüzce broşür, not defteri ve kağıt dosyadan oluşan materyalleri dağıttık." ifadelerini kullandı.

Aydın, arazide bitki veya canlı hayvan türlerinin toplandığı görüldüğünde 156 Jandarma'ya ihbar edilmesini istedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir