• DOLAR 32.542
  • EURO 34.913
  • ALTIN 2423.738
  • ...
"Mezopotamya coğrafyasını tarihindeki değerine ulaştırma zamanı geldi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığı tarafından Kızıltepe Belediyesine danışman olarak atanan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Mardin`in Kızıltepe ilçe Belediyesi`nde görev yapan müdürlerden ve muhtarlardan oluşan 90 kişilik heyeti akşam yemeğinde ağırlayarak kendileriyle bir araya geldi.

Kızıltepe Muhtarlarını İzmit'teki bir otelde misafir eden Başkan Doğan, Kızıltepe`ye yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi.

Kızıltepe`deki çalışmalar için bir ekip kurduklarını belirten Başkan Doğan, “Bu ekip kapı kapı gezip belediyeden isteğiniz var mı? diye soracak. Evde bakım hizmetleri başlatılacak. Kızıltepe`deki çocuklarımıza da desteğe başlıyoruz. Mesire alanı için de bir yer tahsis edilmiş İnşallah bu yaza yetiştirmeye çalışacağız. Çevre düzenlemesine başladık. İlçe merkezinden sonra Mahallelere de ineceğiz inşallah.”

Doğan, “Artık Mardin de, Kızıltepe de AK Parti belediyeciliğiyle tanışıyor. Şimdi hazırlıklar yapıyoruz. Değerli dostlar, artık kalkınma zamanı. Kızıltepe`yi o güzelim Mezopotamya coğrafyasını, tarihindeki o değere ulaştırma zamanı bunu hep birlikte yapacağız. Biraz sabır, bunu nakış nakış işleyeceğiz. Boş durmuyoruz bir buçuk aylık süre içerisinde devamlı Sayın Belediye Başkanımız, Kaymakamımızla devamlı görüşüyoruz. Bizim ekiplerimiz oraya gidip çalışmalar yaptı. Geldiler burada masalara yatırdık. Projeler hazırladık ve heyecanla hazırlanıyoruz. Kızıltepe mutsuzsa biz mutlu olmuyoruz. Onun için Kızıltepe İzmit farkı yok. Allah`ın izniyle bazı çalışmalarımızı yürütmek için inşallah bir hafta 15 gün içerisinde oraya geleceğiz.” diye belirtti.

Belediye projesinden öte halklarının da bir arada kaynaştığı, birbirini anladığı, birbirleriyle hem dem olduğu bir hale geldiği günleri görme arzusu içerisinde olduklarını söyleyen Kızıltepe Belediyesi Meclis Üyesi Cevdet Topal, ise şunları dile getirdi:

“Kızıltepe`miz bilindiği üzere ticaretiyle, sanayisiyle, tarihiyle ve kültürüyle ülkemizin güzel ilçelerinden bir tanesidir. Özellikle şu hususu hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz geçtiğimiz dönemde birçok dış mihraklarında etkileriyle başta güneydoğu Anadolu bölgesinde olmak üzere istenmeyen olaylar cereyan etti. Şehirlerimiz yandı, yıkıldı. Beklenenin aksine Kızıltepe ilçemiz halkıyla, muhtarıyla kanaat önderleriyle emniyetimizin jandarmamızın güvenlik kuvvetlerimizin çalışmalarıyla olmak üzere ama en başta halkımızın aklıselim ve vicdan ile davranmasıyla Kızıltepemizin lanetlenecek olan olaylara karşı bir set bir sınır vazifesini gördüğünü hepimiz biliyoruz. Bunun değerinin gerçekten bizim buralarda da memleketin her yerinde de gerektiği kadar ve daha fazlasıyla bilinmesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Doğan, programın sonunda Kızıltepe`den gelen heyettekilere hediye takdim etti. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir