• DOLAR 32.57
  • EURO 34.911
  • ALTIN 2432.122
  • ...
Fransa`da yasağa tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa'nın kuzeyindeki Calais kentinin belediye başkanı Natacha Bouchart, Perşembe günü imzaladığı kararla, ‘Orman` (Jungle) olarak bilinen eski kampın olduğu bölgede toplanmayı yasakladı. Kararda, Ekim ayında tahliye edilen kampın olduğu bölgede toplanan göçmenlerin kavga ederek Calais sâkinlerinin huzurunu bozduğu ifade edildi.

Belediyenin kararında, sığınmacılara yemek ve yıkanma gibi konularda desteğin, kampın yeniden oluşması için çağrı anlamına geleceği belirtildi. Bölgede insani yardım amaçlı çalışan derneklerin bu eylemlerine son vermesi istendi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Sözcüsü Andrew Stroehlein, Twitter adresinde “Calais Belediye Başkanı, kalpsizlik ödülünü kazandı” ifadesini kullandı.

Bölgede faal olan yardım kuruluşlarından Utopia 56 için çalışan Gael Manzi, “Genç insanlar ve çocuklardan bahsediyoruz. Onları yemekten mahrum bırakamazsınız” diyerek karara tepki gösterdi.

Ekim ayında boşaltılan kampın yaşları genelde 15 ile 35 arasında değişen sakinlerinin çoğu, Afganistan, Suriye ve Eritre gibi ülkelerden gelerek İngiltere`ye ulaşmaya çalışıyordu.  Ancak Avrupa Birliği`ndeki “ilk ayak bastığın AB toprağına iltica edebilirsin” yasası, bu isteklerine engel oluşturuyordu.

Bölgedeki sivil toplum kuruluşları, göçmenlerin bölgeye geçen ay geri dönmeye başladığını açıklamıştı.

Kaynak: AFP, Reuters ve AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir